fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPoslanici da podrže budžet i vrate se životnim temama građana

Poslanici da podrže budžet i vrate se životnim temama građana

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predsjednik Skupštine Saveza sindikata (SSCG), Ranko Božović, apelovao je na poslanike da podrže budžet i prevaziđu razlike u cilju stabilizacije sistema, a sve u službi države.

„Svjedoci smo da se političari, iz dana u dan, sve više udaljavaju od svakodnevnih životnih tema od esencijalnog značaja za kvalitet života zaposlenih i građana, fokusirajući se na međusobna optuživanja, bili u vlasti ili u opoziciji“, naveo je Božović u saopštenju.

On je rekao da je SSCG, kroz gradske sindikate, zadovoljan pregovorima uoči predlaganja budžeta sa ministrom finansija Aleksandrom Damjanovićem, koji je uvažio zahtjeve sindikata i budžetom planirao uvećanja zarada za zaposlene od januara naredne godine.

„Samo stabilna politička situacija može garantovati održivu ekonomiju, rast i razvoj životnog standarda. U protivnom, sadašnja situacija ako potraje, izazvaće sve veće nezadovoljstvo zaposlenih i građana, koje će dovesti do pada životnog standarda i ukupnog nezadovoljstva“, kazao je Božović.

On je napomenuo da se novi Opšti kolektivni ugovor, kao osnovni dokument za radnike, ne postpisuje već četiri godine.

„Tražimo da se u okviru socijalnog dijaloga nađe rješenje i ovaj dokument potpiše do kraja godine. U protivnom, radnici će ostati bez osnovnih prava, što će izazvati dodatna nezadovoljstva kod zaposlenih, a samim tim i radikalizaciju sindikalne borbe“, poručio je Božović.

On je podsjetio da već duže vrijeme Evropska unija (EU) insistira na socijalnom dijalogu sindikata, poslodavaca i Vlade.

„Pored poboljšanja životnog standarda zaposlenih, moramo uzeti u obzir da i je krajnji cilj naše male, a velike Crne Gore, da postane punopravna članica EU“, zaključio je Božović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sjutra novi duel Luke Bar i Herceg Novog

Podgorica, (MINA) - Finale plej-ofa EPCG Superlige odbojkašica biće nastavljeno sjutra duelom Luke Bar...