fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPopravkom putne infrastrukture olakšati život na selu

Popravkom putne infrastrukture olakšati život na selu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede počelo je dugotrajan proces obnove i povratka mještana svojim imanjima i ognjištima, a kroz podršku popravke putne infrastrukture učiniće se prvi korak ka uspostavljanju pristojnih uslova za život, saopštili su njegovi predstavnici.

Državni sekretar u Ministarstvu, Nebojša Veličković, obišao je raseljeno selo Bjelice kod Bijelog Polja.

On je u razgovoru sa raseljenim mještanima, koji žele da obrađuju svoja imanja, saopštio da u Ministarstvu razumiju njihove probleme i da su posebnom podrškom krenuli u vraćanje života takvim selima.

„Кroz podršku popravke putne infrastrukture učinićemo prvi korak ka uspostavljanju pristojnih uslova za život. Želimo da svakom selu, koje ima istu ili sličnu sudbinu, udahnemo novi život. Kroz nove mjere koje se kreiraju posebno će se podržavati povratak mještana u svoja sela“, rekao je Veličković.

Iz Ministarstva su kazali da je “nazadna 30-ogodišnja politika prethodnog režima” devastirala sela i poljoprivredni sektor.

„Najbolji dokaz je selo Bjelice, na 20-ak kilometara od centra grada. Do prije 15 do 20 godina u ovom selu, koje se prostire uz granicu sa Srbijom, živjele su brojne porodice sa djecom koja su išla u područne osnovne škole. Najveći broj stanovnika Bjelica bavio se poljoprivredom i od toga uglavnom živio“, naveli su iz Ministarstva.

Bez uređenog puta i druge infrastrukture mještani su napustali selo, da bi danas samo pojedinci dolazili da obrađuju i brane od korova svoja imanja.

„Godinama su tražili da im lokalna i vlast na državnom nivou pomogne oko uređenja infrastrukture, ali nikad im nijesu izašli u susret“, poručili su iz Ministarstva.

Raseljeni mještani su iskazali zahvalnost Ministarstvu, jer je ovo za njih prvi put da se neko interesuje i da želi dolazak selu učiniti lakšim.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije