fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPopa: Međunarodna zajednica spremna da podrži crnogorske institucije u daljem radu

Popa: Međunarodna zajednica spremna da podrži crnogorske institucije u daljem radu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Međunarodna zajednica spremna je da u potpunosti podrži crnogorske institucije u daljem radu, poručila je ambasadorka Evropske unije (EU) u Crnoj Gori Oana Kristina Popa na sastanku sa ministrom kapitalnih investicija Ervinom Ibrahimovićem.

Iz Ministarstva kapitalnih investicija (MKI) saopšteno je da je Ibrahimović Popu upoznao sa prioritetima u radu resora na čijem je čelu.

“Istakao je da je spremnost za ulaganje punog doprinosa uz saradnju i podršku koja postoji sa strane međunarodne zajednice, jedan od prioritetnih ciljeva uprkos brojnim izazovima koji su pred nama”, navodi se u saopštenju.

Ibrahimović je rekao da MKI u svom djelokrugu aktivnosti sadrži neke od najvažnijih projekata iz oblasti saobraćaja i energetike.

“I da je pred nama period donošenja brzih i efikasnih odluka, sve u cilju što bržeg i sigurnijeg puta ka pristupanju EU”, kaže se u saopštenju.

Popa je čestitala Ibrahimoviću imenovanje, posebno u ekonomski i finansijski izazovnom periodu, kako za Crnu Goru, tako i na globalnom nivou.

“Ona je naglasila da je međunarodna zajednica spremna da pruži punu podršku crnogorskim institucijama u daljem radu”, navodi se u saopštenju.

Iz MKI su rekli da je na sastanku bilo riječi i o nacionalnoj avio kompaniji, planovima vezanim za budućnost vazdušnih luka, autoputu Bar-Boljare, ali i o ostalim projektima iz nadležnosti tog resora.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije