fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPonuda crnogorskih nacionalnih parkova u Novom Sadu

Ponuda crnogorskih nacionalnih parkova u Novom Sadu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalni parkovi (NPCG) predstavili su turističku ponudu pet zaštićenih područja, Durmitora, Biogradske gore, Lovćena, Skadarskog jezera i Prokletija, na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu.

Direktor NPCG, Elvir Klica, kazao je da imajući u vidu da su posjetioci iz regiona među najbrojnijim kada je riječ o strukturi posjetilaca u zemlji i NPCG, odlučili su se da i ove godine učestvuju na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu.

“Predstavili smo autentičnu turističku ponudu, kao i mogućnosti aktivnog odmora u prirodi,“ saopštio je Klica.

On je kazao da je to prvi sajamski nastup i promocija turističke ponude odmah nakon uspješne turističke sezone koju su NPCG ostvarili ove godine sa ciljem pripreme naredne.

“Sajam je takođe omogućio i poslovne susrete sa izlagačima, turoperaterima i predstavnicima sektora turizma iz regiona i inostranstva,‟ dodao je Klica.

Posjetioci Sajma, koji traje do danas, posebno su bili zainteresovani za rafting rijekom Tarom, krstarenje Skadarskim jezerom, pješačke, planinarske i biciklističke staze, obilazak planinskih jezera, posmatranje ptica i sportsko-rekreativni ribolov, kao i da korišćenjem specijalizovanih naočara, virtuelnim šetnjama, posjete nacionalne parkove.

NPCG će i u narednom periodu, kako samostalno, tako i u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom (NTO) i turističkom privredom Crne Gore, učestvovati na najznačajnijim turističkim sajmovima u cilju promocije aktivnog odmora zasnovanog na boravku u prirodi i u kontinuitetu raditi na jačanju prepoznatljivosti najznačajnijih vrijednosti svih pet nacionalnih parkova na domaćem i međunarodnom tržištu.

NPCG je do kraja septembra posjetilo 530 hiljada turista, što je 28 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

NPCG dobili su Zlatnu medalju za doprinos razvoju održivog turizma 2017. godine na jubilarnom 50. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu.

Najčitanije

dusko knezevic, atlas grupa, pritvor

Kneževiću potvrđen pritvor

Podgorica, (MINA) - Vanraspravno vijeće Višeg suda predsjedniku Atlas grupe Dušku Kneževiću potvrdilo je...