fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPodržaće 21 projekat

Podržaće 21 projekat

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna turistička organizacija (NTO) odlučila je da u cilju razvoja inovativnih turističkih proizvoda koji obogaćuju turističku ponudu podrži 21 projekat, ukupne vrijednosti 140 hiljada EUR.

NTO je donijela odluke o odabiru projekata i dodjeli sredstava po više javnih poziva koji su u junu raspisani u okviru Programa podsticajnih mjera u oblasti turizma.

Jedan od javnih poziva odnosio se na sufinansiranje projekata kojima se obogaćuje i unapređuje turistička ponuda Crne Gore uvođenjem novih proizvoda i sadržaja.

NTO je, kako je objavljeno na sajtu Ministarstva održivog razvoja i turizma, odlučila da podrži 21 projekat od ukupno 31 koliko ih je pristiglo na javni poziv.

Najveći iznos sredstava koji se mogao odobriti je do 80 odsto opravdanih odnosno prihvatljivih troškova, dok je maksimalan iznos podrške 12 hiljada EUR.

Među nagrađenima je projekat E-bikes Durmitor, čiji je podnosilac Durmitor Adventure. Iznos sredstava opredijeljenih za taj projekat je 11,8 hiljada EUR.

Nagrađen je i projekat Tree house & Hobit house, koji je podnio Planinarski klub “Sinjajevina” koji je dobio 11,67 hiljada EUR.

Tu je i projekat koji se odnosi na dječiju igraonu u Ski centru Kolašin 1600, čiji je podnosilac preduzeće Skijališta Crne Gore. Za taj projekat je opredijeljeno 11,2 hiljade EUR.

Među odabranima su i projekti Biciklom kroz Kolašin, zatim Degustaciona etno sala, Plavski vidikovci, Ribarske kolibe, Guming Moračom, Outdoor Cetinje, Zen bašta sa baštom za jogu, Uređenje i prezentacija izletišta na području Petnjice.

Korisnici su u obavezi da realizuju projekat, obezbijede učešće, sredstva namjenski iskoriste i realizuju druge obaveze shodno dostavljenom projektu, javnom pozivu i programu.

Odobrena sredstva u izosu od 50 odsto mogu biti uplaćena nakon potpisivanja ugovora, uz uslov da korisnik dostavi avansnu garanciju na taj iznos. Preostalih 50 odsto sredstava uplaćuje se nakon realizacije projekta i po dostavi sve neophodne dokumentacije.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma i NTO raspisali su 19. juna javni poziv za podsticajne mjere u turizmu, za koji će ukupno biti opredijeljeno 800 hiljada EUR.

Mjere bi trebalo da doprinesu unaprjeđenju turističke ponude, povećanju prihoda u turizmu, produžetku sezone i povećanju zaposlenosti stanovništva.

Program uključuje šest mjera podrške.

Najčitanije

Centar za građansko obrazovanje, CGO

Žrtve bombardovanja Murina 25 godina bez pravde

Podgorica, (MINA) – Civilne žrtve NATO bombardovanja Murina bez pravde su 25 godina od...