fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPodrška implementaciji reformi poreskih procesa

Podrška implementaciji reformi poreskih procesa

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sjedinjene Američke Države (SAD) će podržati implementaciju reformi poreskih procesa koji će unaprijediti funkcionisanje Poreske uprave (PU), u korist građana i privrede, saopštila je američka ambasadorka u Crnoj Gori, Judy Rising Reinke.

Vršilac dužnosti direktora PU, Sava Laketić sastao se sa Rising Reinke, zamjenicom ambasadorke Nikol Otala i ekonomskim timom Ambasade, kojima je predstavio planove dalje reforme, koje uključuju digitalizaciju poslovnih procesa, veću otvorenost prema privredi i građanima, i razvoj ljudskih resursa u upravi.

Govoreći o planovima za naredni period, Laketić je kazao da će ovaj važan projekat, između ostalog, doprinijeti široj i detaljnijoj bazi poreskih obveznika, smanjenju sive ekonomije, odnosno uvođenju neformalne ekonomije u legalne tokove.

“Cilj PU je formiranje administracije sa modernizovanim poslovnim procesima zasnovanim na analizi rizika koja će uticati na efikasniju naplatu poreza i dobrovoljno poštovanje poreskih propisa”, naveo je Laketić.

Sagovornici su, kako je saopšteno iz PU, saglasni da je strukturalna nestabilnost umnogome uticala na rad institucije i izrazili očekivanje da će planirane reforme doprinijeti razvoju i stabilnosti crnogorske ekonomije.
(kraj) sam/nar

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Jadransko-jonska inicijativa, adrion, ministarstvo odbrane

ADRION odlična platforma za rješavanje međunarodnih kriza

Podgorica, (MINA) – Jadransko-jonska inicijativa (ADRION) je odlična platforma za rješavanje međunarodnih kriza i...