fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryPodnijeli 15 prijava Tužilaštvu

Podnijeli 15 prijava Tužilaštvu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Poreska uprava (PU) je ove godine, uglavnom zbog sumnje na utaju poreza i sprovođenje lažnog stečaja, Upravi policije i Tužilaštvu podnijela 15 inicijativa za utvrđivanje osnova za pokretanje krivičnog postupka.

Iz PU su saopštili da je još jedan broj predmeta u fazi pripreme za podnošenje inicijativa, prenosi Pobjeda.

Te inicijative su, kako su objasnili, podnijete zbog sumnje na krivičnu odgovornost poreskih obveznika uočenu tokom inspekcijskog nadzora.

“Treba imati u vidu i da PU učestvuje u obimnoj finansijskoj istrazi koju vodi Specijalno državno tužilaštvo (SDT), u okviru koje se sprovodi poreska kontrola 230 lica. Od toga je već 60 prvostepenih postupaka završeno”, kazali su iz PU.

Kako su naveli, kroz inspekcijski nadzor i prikupljanje podataka dostupnih u bazi kojom raspolažu, pripremili su informacije za vođenje predistražnih i istražnih postupaka u nadležnim institucijama.

“Na zahtjev Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) pripremljeno je 19 informacija, pri čemu se one odnose na 29 pravnih i 64 fizička lica. Na zahtjev SDT-a pripremljene su 24 informacije koje se tiču 68 pravnih i 22 fizička lica”, precizirali su iz PU.

Navodi se da je na zahtjev Uprave za sprječavanje pranja novca pripremljeno 28 informacija koje se odnose na 39 pravnih i 76 fizičkih lica.

“Postupci vezani za još osam zahtjeva još su u toku”, zaključili su iz PU.

Najčitanije