fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPodgorica zainteresovana za unapređenje ekonomske saradnje sa Kijevom

Podgorica zainteresovana za unapređenje ekonomske saradnje sa Kijevom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Glavni grad je zainteresovan da razvija i unaprjeđuje saradnju sa Kijevoj u oblasti ekonomije, turizma i kulture, saopštio je zamjenik gradonačelnika Podgorice, Časlav Vešović.

Iz PG Biroa je saopšteno da je Vešović, u okviru zvanične posjete delegacije Glavnog grada ukrajinskoj prijestonici, potpisao sa zamjenikom gradonačelnika Kijeva, Oleksijem Kulebom, Sporazum o uspostavljanju prijateljskih odnosa između dva grada.

“Posjeta je bila odlična priliku da se kroz razgovor sa kijevskim zvaničnicima razmijene iskustva u pogledu modela razvoja gradova i uspostavi baza buduće saradnje između Podgorice i Kijeva”, navodi se u saopštenju PG Biroa.

Predstavnici dva grada su tokom posjete zajednički ocijenili da postoji veliki prostor za unapređenje saradnje, te razmijenili mišljenja o potencijalnim oblastima i modelima.

U okviru posjete, gradski menadžer Marjan Junčaj učestvovao je na Kijevskom investicionom forumu, čiji je fokus bio na kreiranju podsticaja i pametnih rješenja razvoja gradova u post-pandemijskom periodu.

Junčaj je predstavio ideje i platforme koje je gradska uprava inaugurisala u pravcu prevazilaženja posljedica javno-zdravstvene krize, sa naglaskom na plan razvoja gradskih biznis zona kao jedne od okosnica budućeg razvoja Podgorice.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije