NaslovnicaMINA BusinessPočinju radionice u okviru Social Impact Awarda

Počinju radionice u okviru Social Impact Awarda

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Besplatne edukativne radionice u sklopu najvećeg evropskog programa podrške društvenom preduzetništvu mladih, Nagrada za društvene promjene – Social Impact Award (SIA), biće organizovane u više od 15 crnogorskih gradova.

U okviru tih aktivnosti, učesnici će imati priliku da se informišu o konceptu društvenog preduzetništva i dobiju smjernice kako da kreiraju ideju.

Iz SIA su saopštili da će prve tri radionice, namijenjene mladim ljudima u južnoj regiji, biti realizovane u Budvi, Kotoru i Baru u periodu od 12. do 14. aprila. Zainteresovani mogu da se prijave putem linka https://bit.ly/3uZ2kvT.

„Tri pobjednička tima očekuje i početni kapital za realizaciju ideje u iznosu od 1,5 hiljada EUR, mentorska podrška, kao i prilika da stečena znanja i vještine predstave na internacionalnom SIA Samitu, koji se ove godine održava u Beču“, navodi se u saopštenju.

Zainteresovani, pojedinačno ili u timu, svoju ideju mogu prijaviti do 31. maja kroz popunjavanje jednostavne aplikacione forme na SIA veb sajtu (https://sia.click/me).

SIA program pokrenuli su 2009. godine Impact Hub i Univerzitet za biznis i ekonomiju u Beču, u partnerstvu sa Erste fondacijom. U Crnoj Gori ove godine program sprovodi nevladina organizacija (NVO) Centar za omladinsku edukaciju, uz generalno pokroviteljstvo Erste banke, Ministarstva ekonomskog razvoja, Investiciono-razvojnog fonda, kompanije Kodio i Glavnog grada Podgorica.

Partneri programa su i kompanije Coca-Cola HBC Crna Gora i Crnogorski Telekom, asocijacije poput Privredne komore i ICT Cortexa, univerziteti Crne Gore, Donja Gorica i Mediteran, Neregelia, kao i hoteli Hilton i The Chedy Luštica Bay.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije