fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPočinje izgradnja novog hotela u Plavu

Počinje izgradnja novog hotela u Plavu

Plav, (MINA-BUSINESS) – U Plavu će ubrzo početi da se gradi novi hotel velikih kapaciteta, za koji je jedan stanovnik iz tog grada koji živi u inostranstvu, opredijelio oko 13 miliona EUR, najavio je direktor lokalne turističke organizacije, Edo Feratović.

On je portalu RTCG kazao da su upravo ovih dana završene sve administrativne pretpostavke, dozvole i sve ostalo, i da bi taj hotel mogao biti u funkciji već naredne godine.

“Hotel će se graditi na vrlo atraktivnoj lokaciji, na obali Plavskog jezera. Uz hotel ‘Plavsko jezero’, koji je u fazi završnih radova na rekonstrukciji, naredne godine ćemo imati unaprijeđene smještaje kapacitete visokog sadržaja”, kazao je Feratović.

Prema njegovim saznanjima, oba nova hotela biće uvezani u hotelske lance na crnogorskom primorju, tako da se očekuje da Plav postane redovna turistička destinacija za goste koji dolaze na primorje, a žele da u nekoliko dana posjete i Nacionani park Prokletije, prenosi portal RTCG.

“Mislim da ćemo sa dva hotela, uz sve već postojeće hotele, hostele, eko naselja i druge privatne ugostiteljske kapacitete, riješiti problem smještajnih kapaciteta u Plavu, koji je do sada bio izražen”, rekao je Feratović.

On je ocijenio da je turistička sezona u Plavu i Nacionalnom parku Prokletije, uprkos lošim vremenskim prilikama koje su bile do prije nekoliko danas, počela veoma dobro i očekuje da će premašiti prošlogodišnju.

Feratović je kazao da ne bi volio da previše obećava, ali je dodao da je vrlo optimističan u pogledu uspjeha ovogodišnje turističke sezone.

“Uz već od ranije poznate manifestacije, već od ove godine imaćemo i neke nove, i nadam se da ćemo privući goste da posjete Plav i Nacionalni park Prokletije”, kazao je Feratović.

On je podsjetio da je upravo završena Limska regatta, kao i treće kolo Lige izviđača, sa više stotina učesnika u okviru koje je zasađeno šesto sadnica u gradskoj zoni.

“Već sjutra počinje planinarski pohod pod nazivom Obroncima starca, za koji se prijavilo neočekivano mnogo planinara, ne samo iz Crne Gore, već i iz regiona. Sada imamo preko stotinu prijavljenih učesnika za taj planinarski pohod. Prokletije se sve više prepoznaju kao veliki planinski i turistički resurs Crne Gore”, rekao je Feratović.

On je kazao da je krajnji cilj da se turistička sezona u ovom sjevernom gradu što više produži.

“Pokušavamo da ostvarimo sve pretpostavke, uključujući i ugostiteljski smještaj, da sezona u Plavu ne traje samo dva mjeseca, već makar pola godine, ako ne i čitavu godinu. Za to je potrebno da prepoznamo sve dosadašnje nedostatke i da radimo sve na otome da ih otklanjamo”, rekao je Feratović.

On je najavio i već poznate manisfestacije kao što su Dani borovnice, ali sa nekim novim sadržajima, kao i to da 9. jula organizuju triatlon, odnosno takmičenje u biciklizmu, plivanju Plavskim jezerom i trčanje.

“Mogli bi zaključiti da se već osjeća veliki priliv turista, a ubrzo se očekuje i dolazak brojne plavske dijaspore, kada se osjeća da ovaj grad postaje prava turistička destinacija. Sa svim onim što imamo u planu, vjerujem da nas u narednim godinama očekuje, da se tako izrazim, turistička revolucija”, kazao je Feratović.

On je podsjetio na to da je prema svim statističkim pokazateljima 1980. godine Plav imao više turista nego neke najpoznatije turističke metropole na crnogorskom primorju.

“Mi moramo sve što možemo učiniti da i Plav postane turistička metropola. A vjerujem da će tome doprinijeti i ova dva nova velika hotela, koji bi sljedeće sezone trebalo da rade punim kapacitetom”, zaključio je Feratović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije