fbpx
NaslovnicaGlavna vijestPočela rekonstrukcija puta od Lepenca do Ribarevina

Počela rekonstrukcija puta od Lepenca do Ribarevina

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Radovi na rekonstrukciji dionice puta od Lepenca do Ribarevina, u dužini od 12,8 kilometara, su počeli, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

To je, kako su objasnili, sastavni dio rekonstrukcije magistranog puta Lepenac – Ribarevina – Poda – Berane, koja je počela u avgustu prošle godine.

Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović kazao je da je vrijednost cjelokupnog projekta skoro 36 miliona EUR, a radovi bi trebalo da budu završeni do avgusta naredne godine.

“Završetkom rekonstrukcije ovog putnog pravca imaćemo put koji svojim elementima i kvalitetom izgradnje predstavlja modernu i bezbjednu saobraćajnicu, koja će omogućiti udobnije, bezbjednije i ekonomičnije putovanje lokalnog stanovništva i odvijanje saobraćaja u tranzitu”, rekao je Radulović koji je posjetio gradilište.

On je zahvalio učesnicima u saobraćaju na razumijevanju zbog sporijeg odvijanja saobraćaja i zastoja, ali je najavio i nove investicije na sjeveru zemlje.

“U kontinuitetu nastavljamo sa ulaganjima na sjeveru zemlje. Pored početka izgradnje dionice auto-puta Mateševo-Andrijevica, možemo očekivati početak radova na putnom pravcu Bijelo Polje – Dobrakovo, što će uz završetak projekta Rožaje – Špiljane i Lubnice – Jezerine, značajno unaprijediti putnu infrastrukturu i ukupan razvoju ovog dijela Crne Gore”, naveo je Radulović.

Početku radova na dionici Lepenac – Ribarevina sa Radulovićem prisustvovao je i direktor Uprave za saobraćaj, Radomir Vuksanović.

“Radovi na rekonstrukciji magistralnog puta Lepenac – Ribarevina – Poda – Berane se izvode zadovoljavajućom dinamikom. Očekujem da će ugovor biti ispoštovan i da će biti završen u skladu sa ugovorenom dinamikom”, kazao je Vuksanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...