fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPljevlja godinama nepravedno marginalizovana

Pljevlja godinama nepravedno marginalizovana

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Pljevlja su, kao opština prepoznata po energetskim, rudnim i industrijskim potencijalima, godinama unazad bila nepravedno marginalizovana i zapostavljena, što se u najvećoj mjeri odrazilo na odliv mladih ljudi u potrazi za poslom, saopštio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

„Uvjeren sam da ćemo kao društvo prepoznati neophodnost privrednog prosporetita u sjevernim opštinama, kao i da ćemo kroz otvaranje novih radnih mjesta privući i sačuvati mladost Crne Gore“, kazao je Bečić.

On je u čestitki povodom Dana Opštine Pljevlja naveo da danas svjedočimo brojnim usvojenim zakonskim rješenjima koja za cilj imaju da olakšaju ekonomski položaj svim građanima Crne Gore, što je samo početak sveukupnog društvenog i privrednog napretka države.

Bečić je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, rekao da su Pljevlja, kao svijetli primjer očuvanja međuvjerskog sklada i suživota, kroz svoju istoriju predstavljala simbol stabilnosti i društvene zrelosti u očuvanju najviših demokratskih vrijednosti.

„Ponosno čuvajući svoje bogato istorijsko i kulturno naslijeđe, stanovnici Pljevalja čuvaju i tekovine antifašističke borbe za slobodu svoje države, na kojima se razvija i savremena evropska Crna Gora“, dodao je Bečić.

On je kazao da je uvjeren da će Pljevlja i u narednom periodu biti prepoznati kao grad mira, tolerancije i dobrih međuljudskih odnosa između građana različitih vjera i nacija.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije