fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPlaniraju širenje svojih usluga u što više gradova

Planiraju širenje svojih usluga u što više gradova

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija Glovo, koja je skoro godinu prisutna u Crnoj Gori, u narednom periodu planira širenje svojih usluga u što više gradova države, budno prateći potrebe svojih korisnika.

Iz kompanije je saopšteno da je za svoje korisnike Glovo u vrlo kratkom periodu postao mnogo više od efikasnog servisa – pouzdan partner u ispunjenju njihovih najrazličitijih potreba i životnih stilova.

“Posebno zanimljivi podaci odnose se na gastronomske navike korisnika ove aplikacije. Gurmanski regionalni afiniteti pokazali su se kao slični, pa se, na primjer, u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini tokom protekle godine najviše naručivala pica, a nakon nje ćevapi, pljeskavica i sarma, dok su u Hrvatskoj najtraženiji burgeri, a u Srbiji se tradicionalno preferira roštilj”, navodi se u saopštenju.

Kada se govori o slatkišima, Crnogorci su najviše naručivali musli, u Srbiji su bili popularniji sitni kolači, dok su građani Bosne i Hercegovine i Hrvatske kao „slatki grijeh“ najčešće birali palačinke.

“Ipak, titula najoriginalnijeg korisnika aplikacije mogla bi pripasti upravo građaninu Crne Gore koji je posredstvom Glova poslao papire za razvod”, rekli su iz tog internacionalnog start up-a.

Korisnici Glova u Crnoj Gori su aplikaciju koristili i za šoping u Delta City-ju, a sve je veći procenat malih biznisa, naročito u sektoru ugostiteljstva, koji za svakodnevne potrebe svog poslovanja koriste upravo uslugu kurira na Glovo aplikaciji. Najprometniji dan na Glovu u našoj zemlji je bio 11. septembar, kada je istovremeno dostavljeno 267 porudžbina.

“Jedna od zanimljivosti o regionu jeste i da su korisnici iz Hrvatske treći najdarežljiviji kada je u pitanju bakšiš na globalnom nivou, dok prva dva mjesta pokrivaju Rumunija i Španija”, navodi se u saopštenju.

Sa devet novih zemalja u svom portfoliju poslovanja u prošloj godini, izvještaj potvrđuje da kompanija Glovo nastavlja svoju snažnu ekspanziju i prisutnost u sve više gradova, ali i kontinenata.

“Trenutno je 700 miliona ljudi iz 25 država i gotovo 1,3 hiljade gradova dio Glovo globalne porodice, što je značajan porast u odnosu na 127,8 miliona korisnika prisutnih na aplikaciji u decembru 2020. godine”, precizira se u saopštenju.

Na globalnom nivou, posebno je zanimljiv trend povećanja konzumacije veganske ishrane (48 odsto), kao i prodaje knjiga i modnih aksesoara preko aplikacije, time jasno ukazujući da Glovo, svojom širokom paletom usluga, uspijeva da odgovori na zahtjeve svojih korisnika često vrlo različitih senzibiliteta.

“Orjentisani na inicijative zaštite i očuvanja prirode, zanimljivo je da najmanji procenat korišćenja plastične ambalaže bilježe Kirgistan, Italija i Ukrajina”, rekli su iz Glova.

Glovo je, kao multikategorijalna platforma, posebno dobio na vidljivosti i značaju u vremenu Covid-19 pandemije, tokom koje se sve više ljudi, dominantno iz razloga zdravstvene predostrožnosti, orijentisalo na posredne načine kupovine i obavljanje dnevnih rutina.

“Kroz saradnju sa kako manjim, tako i najvećim privrednim subjektima u Crnoj Gori, Glovo nudi najširi izbor usluga za svoje korisnike, počev od dostave prehrambenih proizvoda i predmeta za domaćinstvo, pa do usluga kurirske dostave”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije