fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPjevačima za praznike više od milion EUR

Pjevačima za praznike više od milion EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Muzičkim zvijezdama koje su tokom novogodišnjih praznika nastupile u Crnoj Gori isplaćeni su honorari od preko milion EUR, saopštila je portparolka Poreske uprave (PU), Milica Vuletić.

Ona je u Jutarnjem programu Radio-televizije Crne Gore (RTCG) kazala da su po tom osnovu obračunate i poreske obaveze prema državi.

“Poreski inspektori utvrdili su da su muzičkim zvijezdama isplaćeni honorari od preko milion EUR, a da su po tom osnovu obračunate poreske obaveze u iznosu od oko 75 hiljada EUR, kada je u pitanju porez na dohodak građana, ali i oko 40 hiljada EUR kada je u pitanju porez na dodatu vrijednost”, rekla je Vuletić.

Ona je objasnila i da postoje indirektni efekti organizacije takvih manifestacija, koji se tiču porasta prometa u ugostiteljskim objektima, kada je u pitanju djelatnost prodaje pića i ostalih proizvoda, prenosi portal RTCG.

“U tom smislu, svi efekti koji su osjetljivi kad je u pitanju turistička sezona biće vidljivi u februaru, kada dospijeva obaveza prijavljvanja i plaćanja obaveza u vezi sa prihodima iz januara. Očekujemo da će poreski obveznici regularno prijaviti svoje obaveze”, kazala je Vuletić.

Ona je dodala da su zadovoljni i ponosni na realizovanu poresku naplatu u prošloj godini od 1,18 milijardu EUR, što je čak 100 miliona iznad 2018. godine, a 80 miliona iznad plana za prošlu godinu.

Najčitanije