fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPitali po kojim kriterijumima Mujović bira članove Odbora direktora EPCG

Pitali po kojim kriterijumima Mujović bira članove Odbora direktora EPCG

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Iz Građanskog pokrera URA su pitali po kojim principima i kriterijumima ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, bira članove Odbora direktora Elektroprivrede (EPCG) iz reda takozvanih eksperata, nakon obećane meritokratije, a zatim sprovođenja političkog revanšizma.

“Zašto je na kraju uopšte i raspisivan fiktivni konkurs ako se za eksperte promovišu drugovi ministra Mujovića, koji su mu bili mentori, a koji nijesu ni državljani Crne Gore”, pitali su iz URA-e.

Oni su pitali i da li je ključni Mujovićev kriterijum pored drugarskih odnosa i to što se za eksperta promoviše i funkcioner bivšeg režima iz vremena premijera Duška Markovića i ministarke Dragice Sekulić, čiji pulen je bio i sam Mujović.

“Da li je presudan faktor i doprinos izgradnji minihidroelektrana i prijateljstvo sa njihovim vlasnicima, koji su uništili na desetine rijeka u Crnoj Gori”, saopštili su iz URA-e.

Oni su dodali da je bilo za očekivati i da se javno objave planovi razvoja EPCG koje su ponudili svi prijavljeni kandidati i da se građanke i građani sami mogu uvjeriti da li su oni birani po struci, ili je Mujović imao neke druge kriterijume poznate njemu i njegovim nalogodavcima.

“Kao što premijer Milojko Spajić ponižava parlament koji ga je izabrao, ministar Mujović na sličan način ponižava Univerzitet Crne Gore, gdje se školovao i stekao sva zvanja, tako energetskoj zajednici Crne Gore pokazuje da ni na jednom fakultetu Univerziteta Crne Gore nema eksperta po mjeri ministra Mujovića i premijera Spajića. Da li je moguće da ni na Elektrotehničkom fakultetu, gdje je prvo bio prodekan, a zatim i dekan, u vremenu kada su Univerzitetom Crne Gore gospodarili Radmila Vojvodić i Duško Bjelica, nema ama baš niti jednog profesora koji ima znanja iz energetike i koji poznaje EPCG”, poručili su iz URE.

Oni su ocijenili da je Pokret Evropa sad obećao građanima meritokratiju, a to obećanje su najbolje obesmislili oni sami, predlaganjem da kao njihov partijski kadar u Odboru direktora najveće energetske kompanije, se nađe pripravnik iz porodične mesare.

Iz URA-e su zaključili da će oni nastaviti da razotkrivaju sve prevare i sve zakulisne radnje, jer ništa se ne dešava slučajno.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...