fbpx
NaslovnicaGlavna vijestPiloti MA traže sastanak sa Krivokapićem i ministrima

Piloti MA traže sastanak sa Krivokapićem i ministrima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Način na koji je Vlada donijela odluku o gašenju nacionalne avio-kompanije je šokantna i neprimjerena praksi kakvu svijet poznaje u toj djelatnosti, ocijenili su iz Sindikata linijskih pilota Montenegro Airlinesa (MA) tražeći sastanak sa premijerom Zdravkom Krivokapićem i ministrima.

“Smatramo da je najmanje što možete učiniti, organizacija sastanka vas lično, vaših ministara i naših predstavnika, kako bi vam argumentovano saopštili naše stavove, a i vi nama vaše”, navodi se u pismu koji je Sindikat uputio Krivokapiću.

Predstavnici Sindikata su saopštili da očekuju odgovor Krivokapića u najkraćem mogućem roku.

“Piloti MA su sve do danas, i pored teške finansijske situacije, kao i svih javno iznijetih stavova o poslovanju kompanije koji su stvarali dodatni ‘pritisak’ na nas, profesionalno i odgovorno obavljali svoje letačke dužnosti prema utvrđenom planu. Strpljivo smo čekali konačnu odluku Vlade”, navodi se u pismu.

Iz Sindikata su kazali da su piloti saznali odluku Vlade u istom trenutku kad i cjelokupna crnogorska javnost.

“Dan kasnije naša profesija je nestala u ovoj državi. Shodno našem profesionalnom znanju, vrlo smo skeptični prema vašoj odluci da Crna Gora jednoga dana ponovo osnuje nacionalnu avio-kompaniju”, zaključuje se u pismu.

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...