fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPetrić: Veća naplata prihoda najbolje demantuje kritičare

Petrić: Veća naplata prihoda najbolje demantuje kritičare

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Veća naplata prihoda u januaru od planiranih za blizu pet miliona EUR i ostvarenje suficita budžeta još jedan je demanti na tvrdnje opozicije da su obećanja građanima nerealna, saopštio je poslanik Pokreta Evropa sad, Dražen Petrić.

“Upravo suprotno, naš budžet je fiskalno odgovoran i održiv”, naveo je Petrić u saopštenju.

On je ocijenio da je dobra dinamika naplate prihoda, pored već uvećanih minimalnih penzija na 450 EUR, sasvim realna i garant pune realizacije programa Evropa sad 2.

“Takav trend naplate pokazuje da će se tekući rashodi uspješno finansirati iz tekućih prihoda, a da će zaduženje biti iskorišćeno za vraćanje naslijeđenih dugova, kao i za kapitalne investicije, koje će stvoriti novu ekonomsku vrijednost”, poručio je Petrić.

Podaci Ministarstva finansija pokazali su da je u januaru, imajući u vidu realizaciju prihoda i rashoda, ostvaren suficit budžeta u iznosu od 16,3 miliona EUR ili 0,2 odsto procijenjenog bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Ministarstvo je objavilo izvještaj o izvršenju budžeta za januar, u kojem se navodi da su preliminarni prihodi budžeta za navedeni period iznosili 153,5 miliona EUR ili 2,2 odsto procijenjenog BDP-a i veći 4,7 miliona ili 3,2 odsto od planiranih.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...