fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPelet jeftiniji 50 odsto

Pelet jeftiniji 50 odsto

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Cijena peleta ove godine je 50 odsto niža nego prošle i kreće se od 220 do 250 EUR, saopštio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Vladimir Joković.

On je, u emisiji Dobro jutro Crna Goro TVCG, kazao da nema najava o nedostatku peleta, struje i osnovnih namirnica, prenosi portal RTCG.

“Cijena drveta na sjeveru je značajno manja, dok u središnjem dijelu i na primorju iznosi i do 70, 80 EUR”, rekao je Joković.

On je dodao da materijalno ugrožene porodice mogu dobiti drva po znatno povoljnijoj cijeni.

Joković je saopštio da ove godine nema najava o nedostatku peleta, struje i osnovnih namirnica.

“Ove godine je sve stabilno. Cijene su, kada je riječ o peletu, značajno manje na tržištu. Ima dovoljnih količina i apelujem na građane da ga na vrijeme obezbijede. Očekujem da će grejna sezona proteći dobro”, kazao je Joković.

On je naveo da je godina izuzetno rodna kada je riječ o usjevima i sijenu.

“Problem je voćarstvo. Voće na sjeveru nije rodilo, ni u regionu se niko ne hvali. Ostalo je sve na izuzetno visokom novou”, rekao je Joković.

On je dodao da su cijene zadovoljavajuće i da nije bilo nikakvih zahtjeva.

“Odavno poljoprivrednici nijesu bili zadovoljniji nego ove godine, jer su cijene svih poljoprivrednih proizvoda znatno veće nego prošle godine”, kazao je Joković.

Kada je riječ o otkupljivačima malina, on tvrdi da je Ministarstvo poljoprivrede pokušalo da pomogne i da je sve radilo transparentno, ali da je trenutno sve stopirano.

“Mi se možemo sastati s otkupljivačima malina bilo kada, ali nemamo nikakvu obavezu prema njima. Mi želimo da im pomognemo, ali nećemo dozvoliti da bilo ko piše i radi što su radili”, rekao je Joković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije