fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOTP grupa ostaje aktivna na crnogorskom tržištu

OTP grupa ostaje aktivna na crnogorskom tržištu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – OTP banka biće veoma aktivna na crnogorskom tržištu, jer želi da doprinese rastu kompanija i klijenata i ostvari poslovnu dobit, saopštio je njen glavni izvršni direktor Sándor Csányi.

U Podgorici je u četvrtak održana sjednici odbora direktora i menadžment komiteta OTP bankarske grupe na kojoj su predstavljeni makroekonomski pokazatelji Crne Gore i parametri poslovnog okruženja Crnogorske komercijalne banke (CKB) i Podgoričke banke, članica OTP grupe, strategija banaka, planovi i buduće aktivnosti u procesu integracije dvije banke.

Predsjednik i glavni izvršni direktor OTP banke, Sándor Csányi, istakao je da CKB i Podgorička banka veoma dobro posluju, da imaju dobar i posvećen menadžment.

„Srećan sam što mogu da vas pozovem na dalju, intenzivniju saradnju i da vas uvjerim da dodatno unaprijedite biznis sa nama i u budućnosti. Bićemo veoma aktivni na crnogorskom tržištu, jer želimo da doprinesemo rastu kompanija i klijenata, ostvarimo poslovnu dobit, a želimo i da država nastavi sa aktivnom ulogom kao što je to radila prethodnih godina“, poručio je Csányi.

Sjednica je, kako je saopšteno iz CKB-a, bila jedinstvena prilika da se članovi odbora direktora i menadžment komiteta OTP banke upoznaju sa poslovanjem crnogorske podružnice – CKB, kao i sa situacijom u nedavno kupljenoj podružnici Podgoričkoj banci.

„U toku sjednice je bilo riječi i o značaju autoputa za regionalni razvoj, kao razvoju Crne Gore i njenom putu ka Evropskoj uniji“, navodi se u saopštenju.

Iz CKB-a su podsjetili da je istog dana odigrana i fudbalska utakmica između Crne Gore i Mađarske čime je obilježeno sjećanje na prvi meč marta 2007. godine i prvu utakmicu nacionalnog tima Crne Gore nakon proglašenja nezavisnosti.

CKB je, kako se navodi, pred utakmicu dvije nacionalne reprezentacije, organizovala prijem kojem su prisustvovali predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, premijeri dvije države Duško Marković i Viktor Orban, članovi crnogorske Vlade, kao i predstavnici velikog broja institucija i kompanija.

Glavni izvršni direktor CKB-a, Pál Kovács, kazao je da je okupljanje povodom fudbalske utakmice između nacionalnih timova Crne Gore i Mađarske potvrda dobre poslovne saradnje, prijateljstva i bliskih veza između te dvije države.

Iz CKB-a su kazali da su počastvovani što su mogli da bude domaćin skupa, kojem je prisustvovala naviša uprava OTP banke, i na kojem je menadžment imao priliku da lično predstavi dosadašnje rezultate i buduće planove.

Najčitanije