fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOsumnjičeni da su oštetili budžet z 473 hiljade EUR

Osumnjičeni da su oštetili budžet z 473 hiljade EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Službenici Uprave policije tokom decembra su podnijeli četiri krivične prijave protiv četiri osobe zbog sumnje da su djelima iz oblasti privrednog kriminala pričinili materijalnu štetu budžetu Crne Gore u iznosu od oko 473 hiljada EUR.

Krivična prijava podnijeta je protiv P.M. (66) iz Podgorice zbog sumnje da je izvršio krivično djelo oštećenje povjerioca u produženom trajanju.

„On je, sumnja se, u svojstvu vršioca dužnosti izvršnog direktora Vektra Boke, tokom prošle i ove godine, u namjeri da ošteti druge povjerioce, dao nalog da se zaključi više ugovora o cesiji, u trenutku kada su žiro računi kompanije bili blokirani od više povjerilaca, među kojima su Uprava prihoda i carina i Opština Herceg Novi“, navodi se u saopštenju.

Na osnovu tih ugovora, potraživanja koja je Vektra Boka imala prema svojim dužnicima, P.M. je ustupio određenim povjeriocima preduzeća i na taj način ih stavio u povoljni položaj u odnosu na ostale.

„Prijavljeni P.M je u istom periodu, u istoj namjeri dao naloge i da se dio potraživanja koje je Vektra Boka imala prema svojim dužnicima, a na osnovu zaključenih ugovora o cesiji, ustupe neosnovano preduzeću Plaža Boka, čiji je Vektra Boka osnivač“, rekli su iz Uprave policije.

Oni su dodali da su povjerioci Vektra Boke, na taj način, oštećeni za oko 466,03 hiljade EUR.

Iz Uprave policije su saopštili da su protiv dvije osobe tokom decembra podnijete krivične prijave zbog sumnje da su izvršile krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije, a protiv jedne za krivično djelo falsifikovanje isprave.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije