fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOrganizovali turu kroz budvansko zaleđe

Organizovali turu kroz budvansko zaleđe

Budva, (MINA-BUSINESS) – Turistička organizacija (TO) Budva organizovala je, povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma, turu kroz budvansko zaleđe za crnogorske novinare i predstavnike Nacionalne i primorskih lokalnih turističkih organizacija.

Iz TO Budva su saopštili da je ovogodišnji Svjetski dan turizma kao temu imao ruralni turizam i povratak prirodi, što je inspirisalo program ture koja je organizovana u četvrtak i obuhvatila je obilazak Velje masline u selu Ivanovići, lokalnih domaćinstava, manastira Reževići i Rustovo, degustaciju primorskih specijaliteta i šetnju kroz budvansko zaleđe.

„Budvanska sela predstavljaju autentičnu turističku ponudu, prije svega zbog svoje specifične arhitekture, prirodnog okruženja i blizine značajnih kulturno-istorijskih, pretežno vjerskih objekata. Zdrav prirodni ambijent, tradicionalna kuhinja, svježe domaće voće i povrće, izvorska voda, mogućnost uživanja u šetnjama brdskim i planinskim krajem budvanske obale i upoznavanja sa istorijom i kulturom ovog kraja, blizina najljepših plaža na budvanskoj rivijeri – samo su neki od razloga zbog čega turisti dolaze u ova mjesta“, navodi se u saopštenju.

Iz TO Budva su dodali da je nakon obilaska Velje masline, porodica Rađenović na Skočiđevojci ugostila grupu i pripremila tradicionalni primorski doručak. Učesnici su nakon toga posjetili manastire Reževići i Rustovo, a zatim i domaćinstvo Mitrović, gdje je organizovan obilazak vinskog podruma i degustacija paštrovskih makarula i pašticade.

Direktorica TO Budva, Maja Liješević, kazala je da u budvanskom zaleđu postoje brojna neotkrivena blaga, koja turisti, koji uglavnom sve vrijeme provode na obali, i nemaju priliku da vide.

„Zato smo odlučili da ih putem medija predstavimo široj javnosti, ali i da sa njima upoznamo naše kolege iz drugih turističkih organizacija“, navela je Liješević.

Obilazak je organizovan uz poštovanje svih mjera i preporuka NKT-a, a učesnici ture, pored predstavika TO Budva, bili su predstavnici Nacionalne i lokalnih turističkih organizacija i predstavnici medijskih kuća RTV Budva, TV Vijesti, Pobjeda, MNE magazin, Danas i časopisa Caffe Montenegro.

Najčitanije

Cijene nafte porasle prema 89 USD

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte porasle su u petak na međunarodnim tržištima prema...