fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOpština Tivat podržala projekte preduzetnica

Opština Tivat podržala projekte preduzetnica

Tivat, (MINA-BUSINESS) – Seketarijat za privredu Opštine Tivat podržaće šest od ukupno 19 projekata prijavljenih na konkursu za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu iz budžeta lokalne samouprave za ovu godinu.

Komisija za rapodjelu sredstva za podršku ženskom preduzetništvu konstatovala je da je na konkurs koji je raspisan 26. oktobra i bio otvoren do 25. novembra, stiglo 18 prijava preduzetnica i privrednih društava sa sjedištem u Tivtu, odnosno jedna prijava preduzeća iz Podgorice.

Uslove konkursa nijesu ispunjavale dvije prijave, dok je Komisija bodovanjem rangirala preostalih 17 od kojih će novac iz gradske kase, u ukupnom iznosu od 30 hiljada EUR, dobiti šest najbolje bodovanih projekata.

Opštinska Komisija je dodijelila osam hiljada EUR biznis planu Usluge veterinarske zaštite kućnih ljubimaca u ambulanti Adria Vet preduzetnice Jelene Bogović, koja je za realizaciju tog biznis plana potraživala 11 hiljada EUR.

Poslovni plan radionice/poslastičarnice Tortica preduzetnice Marine Ristanović dobiće 5,5 hiljada EUR bespovratne podrške, koliko će dobiti i biznis plan Umjetnički foto studio prduzetnice Ree Vasić.

Za biznis plan Modni studio Blanka preduzetnica Blaženka Orlandić može računati na podršku iz opštinskog budžeta u visini od pet hljada EUR, dok je firma Vemax Company, preduzetnice Dragane Odalović, dobila podršku od 3,8 hiljada EUR za biznis plan Vešeraj za uslužno pranje i peglanje.

Najmanji iznos podrške od 2,2 hiljade EUR opredijeljen je za biznis plan Nabavka novog ribarskog plovila i opreme sa kojim je konkurisala preduzetnica Zorana Jočić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije