fbpx
NaslovnicaGlavna vijestOdštetni zahtjev povećan na 700 miliona EUR

Odštetni zahtjev povećan na 700 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Advokatski timovi predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića najavili su da će, povodom odluke Višeg suda da odbije žalbe koje su se odnosile na privremeno blokiranje njegove imovine, povećati odštetni zahtjev na 700 miliona EUR.

“Iako je sudija podgoričkog Višeg suda, Vesna Pean, uložila maksimalni napor da u vrijeme koronavirusa 31. decembra pojača do maksimuma politički progon Kneževića i donese ovakvu nevjerovatnu odluku, ona će, uvjereni smo, biti ukinuta ili odlukama Ustavnog suda, zbog povrede prava na pravično suđenje Kneževiću, ili na međunarodnoj arbitraži na kojoj će odbrana povećati odštetni zahtjev za 200 miliona EUR, tako da će on ukupno iznositi 700 miliona EUR”, navodi se u saopštenju Atlas grupe.

Iz Atlas grupe su kazali da se odlukom Višeg suda nastavlja pravno nasilje i politički progon Kneževića od podgoričkog Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), koje je, kako tvrde, započelo nezakonito otimanje imovine.

“Postupak je nastavljen i završen u gluvo doba 31. decembra, na gestapovski način u duhu trodecenijske tradicije Višeg suda u krivičnim postupcima koji su započinjani i vođeni po političkim nalozima Demokratske partije socijalista (DPS). Ova odluka je nastavak pravnog terora nastalog kao rezultat sprege odlazećeg režima i nekih sudija Višeg suda”, navodi se u saopštenju.

Sa druge strane, kako su kazali, odluka nije iznenađenje, jer ju je donijela sutkinja Vesna Pean, ”zaštitnica porodice predsjednika Đukanovića”.

“Za Viši sud u Podgorici zakonito je pozivati građane preko adresa na kojima ne žive, a onda hitno po nalogu DPS-a raspisivati potjernice i određivati pritvor. Nastavak zloupotreba na štetu Kneževića biće tamnim slovima upisan u istoriju crnogorskog pravosuđa. Pean je odbila žalbe odbrane i svih pravnih lica, ocijenivši da se pravni teror može nastaviti otimanjem imovine”, dodali su iz Atlas grupe.

Pean se, kako su saopštili, u postupku nije obazirala ni na okolnost da je Komisija za žalbe Interpola prije sedam mjeseci ukinula sve tri potjernice protiv Kneževića, ocijenivši ih kao neosnovane, nezakonite, politički motivisane.

Najčitanije