fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOdržana tribina za poreske obveznike iz Bara i Ulcinja

Održana tribina za poreske obveznike iz Bara i Ulcinja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Uprava prihoda i carina (UPC) organizovala je danas prvu ovogodišnju tribinu posvećenu prezentaciji rezultata istraživanja zadovoljstva poreskih obveznika radom te institucije, ali i jačanju proaktivne i dvosmjerne komunikacije sa privredom u toku pripreme turističke sezone.

Iz UPC su kazali da su poreskim obveznicima iz Bara i Ulcinja predstavljeni najvažniji aspekti elektronske fiskalizacije.

„Fokus je stavljen na postupak uvođenja fiskalizacije kod pojedinaca koji se bave izdavanjem turističkog smještaja u domaćoj radinosti. Prezentovane su najrelevantnije norme iz poreskih propisa, kako u dijelu koji se odnosi na poresku reformu sprovedenu kroz program Evropa sad, tako i u dijelu koji se odnosi na izmjene stopa poreza na dodatu vrijednost i reprogram poreskog potraživanja“, navodi se u saopštenju.

Organizovanje tribina, kako je ocijenjeno, predstavlja nastavak dobre prakse direktnog komuniciranja UPC sa poreskim obveznicima u predsezoni, sa ciljem blagovremene pripreme i uspostavljanja legalnog poslovanja kod subjekata koji sezonski obavljaju djelatnost, te obezbjeđenja visokog stepena poštovanja poreskih propisa.

„U skladu sa tradicionalno dobrom i kvalitetnom saradnjom, tribinu su podržali Privredna komora (PKCG) i Unija poslodavaca (UPCG), koje predstavljaju važnu sponu između poreske administracije i ciljnih grupa u privredi“, rekli su iz UPC.

Takođe, pored tribine za poreske obveznike, danas je održana i prezentacija istraživanja zadovoljstva poreskih službenika, koje je sprovela agencija IPSOS.

Naredne tribine biće organizovane sjutra u Kolašinu, za poreske obveznike iz tog grada i Bijelog Polja, i u četvrtak u Budvi za budvanske i privrednike iz Kotora i Tivta.

„Tribine će biti organizovane i za poreske obveznike iz ostalih opština koje su prepoznate kao dio turističke ponude Crne Gore i u kojima tokom ljeta veliki broj obveznika obavlja sezonsku djelatnost“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Očekuju interesovanje renomiranih svjetskih kompanija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Na pretkvalifikacioni tender za dionicu auto-puta Mateševo - Andrijevica očekuje se...

Indeksi porasli