fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOdržan sastanak povodom organizovanja pojačanog nadzora klima

Održan sastanak povodom organizovanja pojačanog nadzora klima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ček liste i druga neophodna uputstva za proračune određenih parametara neophodno je pripremiti, kako bi inspektori biti efikasniji prilikom nadzora klima sa aspekta energetske efikasnosti i eko dizajna, ocijenjeno je na sastanku predstavnika Tržišne inspekcije i Ministarstva kapitalnih investicija.

U Tržišnoj inspekciji je održan sastanak sa predstavnicima Direkcije za implementaciju politike energetske efikasnosti Ministarstva kapitalnih investicija, povodom organizovanja pojačanog nadzora klima na tržištu uređaja sa aspekta energetske efikasnosti i eko dizajna.

Na sastanku se, kako je saopšteno iz Uprave za inspekcijske poslove (UIP), govorilo o činjenici da se na tržište Crne Gore još stavljaju u promet neinvertorski (on/off) klima uređaji, koji nijesu usaglašeni sa tehničkim zahtjevima propisanim Pravilnikom o tehničkim zahtjevima eko dizajna za uređaje za klimatizaciju i sobne ventilatore i Pravilnikom o energetskoj efikasnosti uređaja za klimatizaciju.

„S tim u vezi, uz pregled dokumenata koji prate proizvod, i to tehničke specifikacije i oznake energetske efikasnosti, obavljaće se pregled tehničke dokumentacije u skladu sa propisanim tehničkim zahtjevima“, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je ocijenjeno da UIP i Ministarstvo kapitalnih investicija ostvaruju dobru saradnju, a sve u cilju isporuke isključivo usaglašenih proizvoda na tržištu Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije