fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOdloženo suđenje Kovačeviću

Odloženo suđenje Kovačeviću

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Suđenje bivšem direktoru Uprave za nekretnine Draganu Kovačeviću i njegovoj grupi za nezakonito prisvajanje državnog zemljišta u zoni Morskog dobra, danas je u podgoričkom Višem sudu odloženo za 27. jun zbog opravdanog izostanka člana krivičnog vijeća.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva Kovačević i pripadnici njegove grupe se terete za zloupotrebu službenog položaja, iznudu, protivpravno zauzimanje zemljišta, navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, falsifikovanje isprave, utaju poreza i doprinosa, prenosi portal Vijesti.

Osim Kovačevića, u optužnici za nezakonito prisvajanje državnog zemljišta u zoni Morskog dobra su i njegov sin Danko, Ana Lakićević-Grdinić, Veselin Tomašević, Krsto Pavićević, Danilo Jovanović, Sanja Popović, Aleksandar Boljević i podgorička kompanija Geo&Arh.

Sumnja se da je Kovačević preko Sanje Popović angažovao njenog brata od strica Aleksandra Boljevića da za određeni novčani iznos prinudi drugog suvlasnika kuće u Bogišićima da mu proda svoj dio, za iznos koji je ispod realne vrijednosti.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije