fbpx
NaslovnicaGlavna vijestOd danas kupovina proizvoda po sniženim cijenama

Od danas kupovina proizvoda po sniženim cijenama

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Građani će od danas moći da kupuju više od 25 proizvoda po minimalnim cijenama u šest najvećih trgovačkih lanaca u zemlji u okviru akcije Stop inflaciji.

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma je saopšteno da je riječ o kompanijama Voli, Mercator, Laković, Domaća trgovina (Aroma, City, Conto), Franca i Megapromet.

Mercator IDEA
foto: MERT (Mercator IDEA)
voli
foto: MERT (Voli)
HDL
foto: MERT (HDL)
Megapromet
foto: MERT (Megapromet)
foto: MERT (Franca)
foto: MERT (Domaća trgovina)

Antiinflaciona korpa formirana je na način da sadrži najmanje po jedan artikal iz svake od 25 vrsta dogovorenih proizvoda.

Izbor konkretnog artikla iz definisane vrste proizvoda vrši sam trgovac i formira cijenu u skladu sa prethodno postignutim dogovorom sa Ministarstvom. Trgovačka marža u maloprodaji ne treba da bude iznad pet odsto, dok je trgovačka marža u veleprodaji takođe limitirana na pet odsto.

Trgovac je u obavezi da vodi evidenciju o vrstama, cijenama i zaračunatim maržama na pojedinačne artikle koji ulaze u strukturu antiinflacione korpe i na zahtjev Ministarstva iste dostavi na uvid.

Svi trgovci imaju mogućnost da prošire listu proizvoda koji ulaze u sastav antiinflacione kopre, formiraju cijene prema postignutom dogovoru i o tome vode adekvatnu evidenciju, ali trgovac ne može skraćivati listu proizvoda.

Trgovac može mijenjati artikle u okviru iste vrste proizvoda u zavisnosti od raspoloživosti i zaliha, na mjesečnom nivou.

Trgovci će artikle obilježavati na poseban način, a Ministarstvo će obezbijediti odgovarajuću promotivnu kampanju trgovaca koji pristupe ovom sistemu snižavanja cijena.

Predviđeno je da nove, snižene cijene, u skladu sa dogovorom o antiinflacionoj korpi, stupe na snagu sjutra i traju do kraja aprila, nakon čega će akcija biti produžena do 1. juna, sa mogućnošću zamjene artikala.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije