fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOčekuje se veća posjećenost turista iz Poljske

Očekuje se veća posjećenost turista iz Poljske

Bar, (MINA-BUSINESS) – Uspostavljanjem redovnih letova avio-kompanija LOT Polish, WizzAir i Ryaniar iz Varšave, Gdanjska, Krakova, Poznanja, Vroclava i Katovice ka Crnoj Gori, očekuje se da će se nastaviti trend rasta broja turista sa tog tržišta, saopšteno je iz Turističke organizacije (TO) Opštine Bar.

TO Bar je, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom (NTO), ugostila predstavnike turoperatora i turističkih agencija specijalizovanih za poslovna putovanja iz Poljske, kao i predstavnicu LOT Polisha, Magdalenu Kalinowsku.

Riječ je o predstavnicima NewPoland, Worktrips, Plej, NuHorizon, Xperience events i Aviareps Poland.

„Oni su imali priliku da posjete nacionalni park Skadarsko jezero, gdje je upriličena panoramska vožnja brodićem, koja je ostavila poseban utisak na njih. Nakon krstarenja, obišli su i tvrđavu Besac“, navodi se u saopštenju.

Iz TO Bar su kazali da je MICE turizam jedan od najzahvalnijih oblika turizma za razvoj destinacije, koji podrazumijeva organizaciju i održavanje poslovnih događaja kao što su konferencije, sastanci i izložbe.

U sklopu posjete, turoperatori su obišli neke od najznačajnijih hotelskih kongresnih kapaciteta na primorju i upoznali se sa ponudom.

Iz TO Bar su podsjetili i da je od 15. do 18. juna održan međunarodni događaj – EYCA konferencija i skupština u Podgorici, u okviru kojeg su ugostili više od 100 delegata koji dolaze iz vladinog, akademskog i civilnog sektora i predstavljaju više od 40 zemalja.

Tokom konferencije upriličen je i jednodnevni izlet do Virpazara i vožnja brodom na Skadarskom jezeru, čiji je domaćin bila TO Bar.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

nto

Očekuju dobru predstojeću ljetnju sezonu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalna turistička organizacija (NTO) sprovela je kratku anketu u susret ljetnjoj...