fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryObustavljen postupak u sporu oko fri-šopova

Obustavljen postupak u sporu oko fri-šopova

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Parnica u dvogodišnjem sporu Regal Impexa, zakupca fri-šopova na aerodromima u Podgorici i Tivtu, protiv državnog preduzeća Aerodromi u četvrtak je prekinuta, nakon što je traženo izuzeće sutkinje Privrednog suda Milice Popović.

Sutkinja je prije održavanja ročišta odbila zahtjev za izdavanje privremene mjere kojom bi se Aerodromima ili novoizabranom zakupcu fri-šopova, Air Rianta Internationalu zabranilo “da ometa Regal impex u poslu do pravosnažnog okončanja parnice”, pišu Vijesti.

Advokat Regal impexa, Vladan Bojić, zbog toga je tražio njeno izuzeće.

“Ulogu suda ujutro preuzima carinik. Jedini aerodromi u Evropi bez fri-šopova za novogodišnje i božićne praznike, po svemu sudeći, biće crnogorski”, kazao je on.

Bojić, kako pišu Vijesti, sumnja na smišljenu koordinaciju više institucija u cilju da se što prije oduzmu licence za rad zaposlenima u fri-šopovima.

Regal Impex je krajem prošle godine tužio Aerodrome i tražio obeštećenje od 3,5 miliona EUR, pa spustio na 1,95 miliona, zbog toga što mu je državna firma dovela u pitanje produženje ugovora o zakupu.

Aerodromi su u septembru ove godine otkazali ugovor o zakupu Regal impexu, a novoizabrani zakupac fri-šopova najavio je preuzimanje poslije utorka.

Najčitanije