fbpx
NaslovnicaMINA BusinessObod i zvanično zakupljen na 30 godina

Obod i zvanično zakupljen na 30 godina

Cetinje, (MINA-BUSINESS) – Ugovor o tridesetogodišnjem zakupu nepokretnosti Oboda stupio je na snagu, nakon što je konzorcijum koji čine kanadska kompanija Eviana Health Corporation, Montenegro Bio Science i Ramel ispunio sve zakonom propisane obaveze.

Iz Prijestonice Cetinje saopšteno je da su time ispunjeni uslovi da prostor nekadašnjeg regionalnog giganta u proizvodnji bijele tehnike dobije novu namjenu, koja bi u prvom redu trebalo da utiče na povećanje privredne aktivnosti na Cetinju i generiše nova zapošljavanja.

Gradonačelnik Aleksandar Kašćelan kazao je da sa zadovoljstvom može da konstatuje da su nepokretnosti Oboda od danas u dugoročnom zakupu.

„Uspješno smo priveli kraju ovu poslovnu aktivnost koja bi trebalo da dà novi zamajac razvoju grada, utiče na stabilizaciju lokalnih finansija i što je najvažnije obezbijedi posao za najmanje 100 naših sugrađana i sugrađanki“, rekao je Kašćelan.

Konzorcijum će se baviti uzgojem industrijske konoplje i ekstrakcijom ulja CBD iz suvog cvijeta industrijske konoplje za industrijske i prehrambene svrhe.

„Projekcije su da će ova grana industrije na globalnom nivou narednih godina imati stabilan rast, što nas dodatno učvršćuje u uvjerenju da smo sklopili dobar poslovni aranžman“, naveo je Kašćelan.

Konzorcijum se obavezao da u periodu od dvije i po godine od potpisivanja ugovora investira najmanje deset miliona EUR, te da izdvaja na račun Prijestonice minimalno deset odsto od ostvarene neto dobiti. Zakupac se obavezao da plaća i mjesečni zakup, odnosno da po tom osnovu godišnje uplati na žiro račun Prijestonice 660 hiljada EUR.

Prijestonica Cetinje je sa konzorcijumom potpisala ugovor o zakupu 4. marta, koji je stupio je na snagu u srijedu. Konzorcijum je dostavio i dvije garancije – činidbenu za ispunjenje investicije vrijednu 300 hiljada EUR, kao i garanciju za plaćanje zakupnine.

Nakon stupanja ugovora na snagu, načinjen je zapisnik o primopredaji imovine, čime je i formalno-pravno zakupac ušao u posjed imovine.

Najčitanije