fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOblast igara na sreću urediti na način transparentnog postupanja

Oblast igara na sreću urediti na način transparentnog postupanja

Podgorica, Beograd, (MINA-BUSINESS) – Oblast igara na sreću je potrebno urediti na način transparentnog postupanja u fer poslovnom okruženju, ali uz adekvatan monitoring i ubiranje prihoda koji su izvorno državni, saopštio je ministar finansija, Aleksandar Damjanović.

On je tokom posjete Beogradu razgovarao sa ministrom finansija i direktorom Uprave za igre na sreću Srbije, Sinišom Malim i Zoranom Gašićem, na temu zakonskih rješenja koja tamošnje kolege sprovode u ovoj oblasti, sa posebnim fokusom na iskustvima unapređenja softverskog sistema ISONIS za online nadzor igara na sreću.

“U kontekstu namjere crnogorske Vlade da u ovoj godini donese novi Zakon o igrama na sreću koji će ponuditi sistemski odgovor na nedostatke prethodne legislative koji su u praksi rezultirali višemilionskim gubicima u državnoj kasi na godišnjem nivou, Damjanović je saopštio da je ovu oblast potrebno urediti na način transparentnog postupanja u fer poslovnom okruženju, ali uz adekvatan monitoring i ubiranje prihoda koji su izvorno državni”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Tokom radnog sastanka, crnogorska delegacija je naglasila da je Uprava za igre na sreću dobila samostalan status i da su izmjenanama postojećeg Zakona, između ostalog, planirane novine u dijelu inspekcijskog nadzora i kontrole.

Iskustvo Srbije, koja je sistem ISONIS uvela prošle godine, kako je saopšteno na sastanku, ukazuje da je najveći pomak ostavren upravo u dijelu značajnog povećanja prihoda.

Sagovornici su se saglasili da će unapeđenje pravnog okvira u ovoj oblasti imati svojevrstan uticaj, ne samo na ubiranje prihoda budžeta, već i smanjenje sive ekonomije.

Crnogorsku delegaciju, koju predvodi Damjanović, čine sekretarka Ana Raičević, državni sekretar Ilija Vukčević i direktor Uprave za igre na sreću Andrija Ćetković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije