fbpx
NaslovnicaMINA BusinessObjavljen konkurs za sufinansiranje učešća u programu Horizont Evropa

Objavljen konkurs za sufinansiranje učešća u programu Horizont Evropa

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja objavilo je konkurs za sufinansiranje učešća u EU okvirnom programu za istraživanje i inovacije Horizont Evropa, odnosno stub III – Inovativna Evropa.

Rok za prijavljivanje je do 15. decembra.

“Cilj konkursa je podsticanje učešća crnogorskih institucija u ovom izuzetno konkurentnom i najvećem EU programu za istraživanja i inovacije, kroz sufinansiraje pripremnih aktivnosti za podnošenje projektnih prijava”, navodi se u saopštenju.

Program Horizont Evropa ima tri stuba, od kojih je stub III – Inovativna Evropa usmjeren na podršku razvoju disruptivnih inovacija kojima se stvaraju nova tržišta, te na poboljšanje evropskog inovacionog ekosistema.

Inovativna Evropa se sastoji od tri instrumenta – Evropskog savjeta za inovacije (EIC), Evropskih inovacionih ekosistema (EIE) i Evropskog instituta za inovacije i tehnologije (EIT).

Tekst konkursa može se naći na sajtu Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja, a obrasci su dostupni na platformi www.inovacije.gov.me pod programskom linijom Horizont Evropa, stub III – Inovativna Evropa.

Ministarstvo će, kako su najavili njegovi predstavnici, u narednom periodu organizovati i Info dane, na kojima će se dodatno pojasniti uslovi i detalji konkursa.

Crnogorske naučnoistraživačke institucije u okviru programa Horizont Evropa, sedmogodišnjeg EU programa za istraživanje i inovacije vrijednog skoro 96 milijardi EUR, imaju jednake uslove kao i korisnici odnosno institucije iz država članica EU.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Auto moto savez, AMSCG, stanje na putevima

Putevi suvi

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, saopštili su...