fbpx
NaslovnicaMINA BusinessObezbijedili 50 odsto popusta za legalne korisnike

Obezbijedili 50 odsto popusta za legalne korisnike

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nevladina organizacija za zaštitu prava autora muzike u Crnoj Gori (PAM CG) omogućiće popust od 50 odsto za oktobar i novembar svim turističko-ugostiteljskim objektima sa kojima imaju ugovor o neisključivom korišćenju repertoara.

Iz PAM CG su kazali da turističko-ugostiteljski objekti nemaju obavezu plaćanja za period u kojem zbog mjera Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) nijesu obavljali djelatnost.

Oni su podsjetili da je PAM CG, u cilju ublažavanja negativnih posljedica pandemije koronavirusa na turističku privredu, sve turističko-ugostiteljske objekte, sa ili bez smještajnih kapaciteta, od 1. marta do 31. maja u cjelosti oslobodio obaveze plaćanja naknada muzičkim autorima.

Njima je za jun, jul, avgust i septembar odobren dodatni popust od 30 odsto.

“Pozivamo sve turističko ugostiteljske objekte da zaključe ugovor o neisključivom ustupanju prava korišćenja muzičkih djela sa repertoara PAM CG i ostvare benefite predviđene navedenim stimulativnim mjerama”, navodi se u saopštenju.

U PAM-u smatraju da će navedene mjere, u uslovima pandemije, biti od koristi turističkoj privredi, ali i učiniti da sistem zaštite intelektualne svojine, prije svega autorskih muzičkih djela, bude održiv i zasnovan na zakonu.

Najčitanije

Iković: Za podobne dva dana konkursa dovoljna

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Preokret je zatražio od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, da produži...