fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNurković na Internacionalnom forumu za infrastrukturu

Nurković na Internacionalnom forumu za infrastrukturu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministar saobraćaja i pomorstva, Osman Nurković, učestvuje na Internacionalnom forumu za infrastrukturu i građevinske investicije (IIICF), koji se održava u Makaou u Kini.

Iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva je saopšteno da je osim Nurkovića član crnogorske delegacije i savjetnik predsjednika Vlade za strane investicije, Vladimir Beratović.

Forum okuplja više od 1,8 hiljada predstavnika iz preko 60 zemalja i regiona, uključujući i više od 50 zvaničnika godišnje.

Tema ovogodišnjeg foruma je Promovisanje kvaliteta i održivog razvoja međunarodne infrastrukture.

“Forum, na kome je prisustvo crnogorske delegacije postalo tradicionalno, fokusiran je na više tema, uključujući inicijativu Pojas i put i međunarodnu saradnju u okviru nje. Tradicionalno će okupiti vodeće predstavnike iz oblasti građevinarstva, državne zvaničnike i relevantne istraživače, koji će detaljno razgovarati i razmijenjivati informacije”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da će biti organizovan i veliki broj sesija za spajanje poslovnih subjekata u cilju razmjene znanja i iskustva između učesnika i unaprjeđivanja saradnje, zbog čega se prisustvo crnogorske delegacije forumu smatra značajnim.

„Tokom prvog dana foruma upriličeno je svečano otvaranje, a crnogorska delegacija je ostvarila kontakte sa nekoliko zainteresovanih investitora. Narednih dana planirani su susreti i razgovori sa zvaničnicima kineske kompanije China Road and Bridge Corporation (CRBC) i kineske EXIM banke“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

Crnogorske odbojkašice bolje od Islanda

Podgorica, (MINA) - Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore pobijedila je večeras u portugalskom...