fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNulta tolerancija u naplati prihoda

Nulta tolerancija u naplati prihoda

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ulcinj ima hronične finansijske probleme, saopštio je predsjednik te Opštine, Omer Bajraktari i dodao da će učiniti sve da povećaju naplatu taksi i naknada.

On je, gostujući u emisiji Link, kazao da će u tom dijelu biti nulta tolerancija, prenosi portal RTCG.

Kako je rekao, Opština duguje 8,56 miliona EUR, a podatak da je 5. juna na žiro računu imala svega 12 hiljada EUR na početku ljetnje sezone najbolje govori u kakvim su problemima i kako se Opština vodila u prethodnom periodu.

“Stigla nam je opomena za naplatu duga od Regionalnog vodovoda, ali uspjeli smo u krakom roku maltene za jedna dan da sa direktorom te institucije platimo dio i odložimo plaćanje drugog dijela za koji će se napraviti neki sporazum o izmirivanju”, kazao je Bajraktari.

On je naveo da Opština ima puno problema, ali da je nova uprava za kratko vijeme uspjela da obavi neke pripreme za sezonu.

“Uspjeli smo i da riješimo problem raskopanih ulica, koje su pravile problem građanima i gostima. Njihovo asfaltiranje će početi danas i izvinjavam se građanima koji su trpjeli posljedice. Odradili smo najviše što smo mogli i danas će početi asfaltiranje”, rekao je Bajraktari.

On je dodao da imaju i plan da unaprijede stanje čistoće u gradu.

“Preduzećemo korake da se saniraju divlje deponije i grad uopšte mora biti čistiji, a tu nam moraju pomoći i građani, jer koliko god komunalne službe bile ažurne, ako građani ne pomognu malo se može uraditi. Tako da zajedno sa građanima da to postignemo”, kazao je Bajraktari.

On je rekao da je namjera da se napravi reorganizacija lokalne uprave koja nije rađena 20 godina.

“Najveći problem je naplata opštinskih taksi i prihoda i po tom pitanju ćemo imati nultu toleranciju. Čim se bude imenovao sekretar za finansije, a to je najvjerovatnije ponedjeljak, ući ćemo u tu problematiku dublje i videjti kako da te stvari rješavamo efikasnije. Problem je i naplata boravišne takse. Nijesmo imali turističku inspekciju i u tom dijelu smo napravili prve korake, tako da uskoro očekujemo formiranje i tog tijela koje će pomoći u naplati ovih taksi”, saopštio je Bajraktari.

Prema njegovim riječima, Opština je u sanacionom programu i naišli su na razumijevanje nadležnih ministarstava. Kako budu poboljšavali svoje naplate tako će, kako je kazao, i obaveze prema državi biti redovnije.

Bajraktari je istakao da bi sezona, prema najavama, trebalo da bude odlična, već sada je naplata boravišne takse 30 odsto bolja.

“Sve je spremno za goste i očekujemo veoma dobru sezonu. Cijene usluga i smještaja biće na nivou prethodne godine koliko je to moguće, s obzirom na ekonomsku sitiuaciju i rast cijena”, naveo je Bajraktari.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije