fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNTO: Crna Gora konkurentna po cijenama

NTO: Crna Gora konkurentna po cijenama

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora je cijenama konkurentna u odnosu na druge turističke destinacije, saopštila je PR Nacionalne turističke organizacije (NTO), Milena Vujović.

Ona je, u Jutarnjem programu TVCG, kazala da se nada da će privreda biti pažljiva u formiranju cijena i eventualnim poskupljenjima i da na taj način neće negativno uticati na sezonu.

Vujović je podsjetila da je u prva četiri mjeseca ove godine Crnu Goru posjetilo 20 odsto više gostiju nego 2019. godine, prenosi portal RTCG.

Ona je dodala i da je prema posljednjim podacima lokalnih turističkih organizacija, trenutna posjećenost na nivou rekordne 2019.

Vujović je navela da NTO od lokalnih turističkih organizacija prikuplja podatke o cijenama smještaja i mobilijara.

“Kada je riječ o privatnom smještaju cijene se u Herceg Novom kreću od deset EUR, Tivtu od 15 EUR, u Budvi od 20 EUR i Kotoru 25 EUR. To su cijene smještaja po noćenju za jednu osobu. Kada je u pitanju hotelski smještaj u Budvi ga možete naći već od 28 EUR, Herceg Novom od 30 EUR, Kotoru od 63 EUR i Tivtu od 40 EUR, zavisno od kategorije smještaja”, rekla je Vujović.

Ona je kazala da te cijene pokazuju da postoji ponudu za svakoga.

Kada je riječ o plažnom mobilijaru, Vujović je navela da nema razlike u odnosu na prošlu godinu, kao i da nemaju informaciju da li će biti poskupljenja.

“Trentno se cijene plažnog mobilijara u Budvi kreću od 15 EUR, Kotoru i Tivtu takođe, a u Herceg Novom od deset EUR. Nadamo se da će privreda biti pažljiva u formiranju cijena i eventualnim daljim poskupljenjima i da neće na taj način negativno uticati na sezonu”, saopštila je Vujović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije