NaslovnicaMINA BusinessNovinarka i filmska producentkinja u studijskoj posjeti Crnoj Gori

Novinarka i filmska producentkinja u studijskoj posjeti Crnoj Gori

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nagrađivana novinarka i filmska producentkinja iz Njujorka, Elisabeth Robinson boravila je u prethodnih osam dana u studijskoj posjeti Crnoj Gori, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Iz NTO je saopšteno da je Robinson tokom posjete istraživala raznolikost pejzaža i kulturu Crne Gore, a posebno je prepoznala veliku vrijednost umjetničkog i kulturnog blaga u Bokokotorskom zalivu.

„Imala je priliku da obiđe prirodne ljepote na području Herceg Novog, Kotora i Bara, te da se kroz krstarenje Bokokotorskim zalivom i Skadarskim jezerom upozna sa atraktivnim i neobičnim mjestima. Pored obilaska crnogorskih plaža, muzeja, palata i ostrva u zalivu koja predstavljaju pravu turističku atrakciju, Robinson je uživala u tradicionalnim specijalitetima, vinskoj ponudi i gostoprimstvu crnogorskih domaćina“, navodi se u saopštenju NTO.

Robinson je kazala da je odlučila da istražuje i piše o Crnoj Gori, koja nudi sve njene omiljene aktivnosti poput planinarenja, vožnje kajakom i plivanja, kao i fascinantnu kulturu.

„To je kao da posjetite pet zemalja u jednoj, a ljudi su bili tako prijateljski raspoloženi“, rekla je Robinson.

Ona je, tokom posjete, tri dana uživala u ljepotama sjevera Crne Gore.

„Jedva čekam da pišem o svemu, od Durmitora do Porto Montenegra, Starog Bara, Skadarskog jezera i privlačnih sela Bokokotorskog zaliva. Nadam se da ću se uskoro vratiti“, poručila je Robinson.

Robinson je ppored produkcije filmova u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) i Velikoj Britaniji, uključujući Braveheart i The man who knew too little, napisala i roman pod nazivom The adventures of the hunt sisters, koji je postao bestseler i preveden je na deset jezika.

Autorka je i putopisnih priče za New York Times, Fathom i Vogue, a trenutno piše scenario za film za Columbia/SONY Picturesa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije