fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNove mjere stvaraju pretpostavke za brži oporavak privrede

Nove mjere stvaraju pretpostavke za brži oporavak privrede

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Novi paket Vladinih ekonomskih mjera stvara pretpostavke za brži oporavak privrede i očuvanje nivoa životnog stadarda građana, uvažavajući zahtjeve biznis zajednice čije je poslovanje znatno otežano u uslovima pandemije koronavirusa, smatraju u Privrednoj komori (PKCG).

Iz PKCG su pozdravili mjere podrške privredi, zaposlenima i socijalno ugroženim građanima koje je premijer Duško Marković predstavio u četvrtak i dodali da će predložene mjere, kao i definisane prvim paketom, snažno doprinijeti očuvanju radnih mjesta i likvidnosti privrede.

“Mjere predstavljaju adekvatan izraz brige za poslovanje više hiljada preduzetnika, mikro, malih i srednjih preduzeća i za njihovih preko 100 hiljada zaposlenih”, navodi se u saopštenju.

Iz Komore su posebno istakli podršku mjeri subvencioniranja novog zapošljavanja, koja motiviše preduzetnike, mikro, mala i srednja preduzeća da prošire kadrovsku bazu, što će doprinijeti razvoju njihovog poslovanja nakon brzog prolaska epidemije u Crnoj Gori.

“Naglašavamo važnost toga što su detaljno promišljenim mjerama obuhvaćene strateške djelatnosti, između ostalog i poljoprivreda, čime se doprinosi nastavku politike ravnomjernog regionalnog razvoja i potenciranja važnosti domaće proizvodnje”, kazali su iz PKCG.

Oni su naveli da su neophodna značajna izdvajanja da bi se mjere realizovale, iako one imaju ograničeno vremensko djelovanje.

“Zato pozivamo sve kolege privrednike da sredstva podrške iskoriste na najbolji način, kako bi nakon izlaska iz krize prouzrokovane pandemijom doprinijeli ekonomskom oporavku Crne Gore i nastavku njenog intenzivnog razvoja”, dodaje se u saopštenju.

PKCG će i dalje u kontinuitetu sagledavati potrebe poslovnih subjekata i doprinositi kvalitetu svih budućih ekonomskih mjera Vlade.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak isključenja u više gradova

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 09. maja, bez napajanja električnom energijom će ostati: Podgorica           -u...