fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNorveška uspostavlja direktne letove sa Crnom Gorom

Norveška uspostavlja direktne letove sa Crnom Gorom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ambasador Norveške, Jern Eugen Gjelstad, najavio je novu avio-liniju na relaciji Oslo-Tivat koja će se realizovati dva puta sedmično ovog ljeta, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Na sastanku ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića i Gjelstada ocijenjeno je da postoji prostor za unapređenje saradnje u oblasti inovacione politike i inovativnih projekata.

Milatović je upoznao Gjelstada sa aktivnostima koje Vlada preduzima kako bi oporavila turističku djelatnost i spremno dočekala predstojeću sezonu.

On se osvrnuo na proces imunizacije koji je u toku, kao i na nacionalni plan oporavka zemlje.

„Kao Vlada radimo sve što je u našoj moći na pripremi sezone, ali i promociji Crne Gore kao sigurne turističke destinacije. Pad broja aktivnih slučajeva koronavirusa, kao i ostale aktivnosti koje smo preduzeli u cilju kontrolisanja epidemiološke situacije, dozvoljavaju nam da se nadamo oporavku turističke sezone i realizaciji od 60 odsto iz 2019. godine“, rekao je Milatović.

On je dodao da članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji (EU) jeste spoljnopolitički kurs Vlade.

„Naporno radimo na potrebnim reformama kako bi ubrzali proces zatvaranja pregovaračkih poglavlja. U okviru Zapadnog Balkana Crna Gora je prepoznata kao lider na putu evropskih integracija što naš cilj, da do kraja mandata država bude spremna za pristupanje EU, čini vrlo realnim”, poručio je Milatović.

Gjelstad je rekao da se raduje nastavku saradnje Norveške i Crne Gore.

On je saopštio da je Norveška zainteresovana za unapređenje saradnje posebno u oblasti inovacione politike i realizaciji inovativnih projekata u Crnoj Gori.

Govoreći o trgovini i tržištu, Gjelstad je podržao ideju o uspostavljanja Zajedničkog regionalnog tržišta po ugledu na zemlje Skandinavije i kazao da je Norveška raspoložena da svoju ekspertizu u ovim oblastima stavi na raspolaganje Crnoj Gori.

Najčitanije