fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNjemački novinari se upoznali sa raznovrsnom ponudom

Njemački novinari se upoznali sa raznovrsnom ponudom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Njemački mediji su tokom aprila, u organizaciji Nacionalne turističke organizacije (NTO), posjetili Crnu Goru i upoznali se sa raznovrsnom turističkom ponudom.

Crna Gora je, u periodu od 6. do 13. aprila, ugostila novinara prestižnog njemačkog magazina Merian, Floriana Sanktjohansera.

„Novinar je imao priliku da istraži ljepote u južnoj regiji, a njegov članak o luksuznom odmoru na crnogorskoj obali će biti objavljen krajem juna ove godine“, navodi se u saopštenju NTO.

Putovanje je obuhvatilo posjete brojnim značajnim lokalitetima, uključujući stare gradove Ulcinja, Bara, Kotora i Budve, obilazak Solane, Ade Bojane, Cetinja, Luštice, tvrđave Mamula, Tivta, Kotora i Herceg Novog.

Sanktjohanser je naveo da je oduševljen raznolikom turističkom ponudom, posebno izdvajajući dinamiku u luksuznom turizmu, bogatu istoriju i kulturu, kao i jedinstvene prirodne ljepote.

„Ovo je moja druga posjeta Crnoj Gori, nakon što sam 2017. godine skijao na sjeveru i zaista mogu preporučiti putovanje duž obale u aprilu. Već je toplo, ali nije prevruće za šetnju starim gradovima poput Bara ili Kotora. Nisam očekivao da će obala biti toliko razvijena, jer čak i udaljene plaže i uvale imaju restorane i barove. A dinamika u luksuznom turizmu je jača nego što sam pretpostavljao, jer se u mnogim gradovima grade nova odmarališta“, kazao je Sanktjohanser.

Takođe, u Crnoj Gori trenutno borave novinari prestižnih njemačkih magazina Die Welt, Cosy Magazine, TRVL Counter, Stuttgarter Zeitung, Nordwest-Zeitung, Reisen&Golfen i Rhein-Neckar-Zeitung, koji ukupno imaju tiraž oko 530 hiljada primjeraka, kao i predstavnici štampanog medija HNA Hessische – Niedersächsische Allgemeine, sa preko 2,9 miliona čitalaca.

„Veoma nam je bio zanimljiv obilazak seoskog domaćinstva na Luštici i generalno mi se svidjela ljubaznost ljudi iz Crne Gore. Takođe, pejzaž je zadivljujući gdje god smo išli, a posebno tokom vožnje brodom Bokokotorskim zalivom“, kazao je novinar magazina Die Welt, Stefan Wagner.

Predstavnici medija su imali priliku da obiđu južnu i centralnu regiju, a u nastavku posjete posjetiće i sjever Crne Gore.

Prema njihovim riječima, ovo putovanje predstavlja zanimljivo iskustvo koje će prenijeti svojim čitaocima kroz zanimljive tekstove i fotografije.

„Najjači utisak na mene je ostavio šarmantni Stari grad Budva, seosko domaćinstvo na Luštici, kao i vožnja brodom do Kotora. Preporučila bih Crnu Goru kao destinaciju za odmor, prije svega zbog vrlo ljubaznih ljudi, odlične hrane i divnog pejzaža“, istakla je novinarka magazina TRVL Counter, Iris Quirin.

Novinarka njemačkog magazina Stuttgarter Zeitung, Ute Müler, kazala je da je prilično uzbuđena što ima priliku da bude dio studijske posjete.

„Nikada ranije nisam posjetila Crnu Goru, ovo mi je prvi put i ostavila je poseban utisak na mene. Ova zemlja je kombinacija svega – predivnih ljudi, preukusne hrane i predivne prirode. Zaista je fantastična. Moram posebno istaći unikatni grad Bar, u kojem dominiraju prijatna atmosfera i ljubazni ljudi“, poručila je Müler.

Iz NTO-a su kazali da se, imajući u vidu značajan broj čitalaca, očekuje da će objave u prestižnim magazinima imati pozitivan efekat na promociju naše zemlje u Njemačkoj.

Podršku u organizaciji studijskih posjeta njemačkih novinara dale su lokalne turističke organizacije Budve, Herceg Novog, Kotora, Bara, Ulcinja, Cetinja i Kolašina, Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP), agencija Montenegro Tourist Service – MTS, Plantaže.

Tu su i hoteli Avala Resort and Villas, Swissôtel Resort Kolašin, Palata Venezia, Stara Čaršija, Dukley Hotel and Resort, Hyatt Regency Kotor Bay, Chedi Luštica Bay, Regent Porto Montenegro, One and Only Portonovi, Voco an IHG hotel, apartmani Utjeha.me i Mio Monte, kao i restoran Jadran u Budvi.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

dusko knezevic, atlas grupa, pritvor

Kneževiću potvrđen pritvor

Podgorica, (MINA) - Vanraspravno vijeće Višeg suda predsjedniku Atlas grupe Dušku Kneževiću potvrdilo je...