fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNeophodni saradnja i umrežavanje

Neophodni saradnja i umrežavanje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Saradnja i umrežavanje suštinski su značajne za podsticanje rasta efikasnog i inovativnog ekosistema, ocijenjeno je na konferenciji o digitizaciji tokom i nakon pandemije koronavirusa, koju je organizovao Univerzitet Donja Gorica (UDG) u saradnji sa Privrednom komorom (PKCG).

„Saradnja i umrežavanje su od suštinskog značaja kako bi osigurali da se samo najbolje prakse izvoze u druge regione, dok se istovremeno uvozi neophodna stručnost, kako bi se podstakao rast efikasnog i inovativnog ekosistema“, saopšteno je na konferenciji koju je organizovao UDG, kao koordinator projekta DigNest, koji kroz program Erasmus+ finansira EU.

Na Konferenciji su, pored predstavnika projektnih partnera, učestvovali i predstavnici mikro, malih i srednjih preduzeća s akcentom na sektore IT, poljoprivrede i zdravstvenog turizma.

Konferenciju je otvorila profesorica na UDG-u, Ivana Ognjanović, koja je kazala da je cilj projekta da podrži modernizaciju visokoškolskih ustanova u Crnoj Gori i ojača njihovu saradnju sa vodećim preduzećima na tržištu.

Na taj način bi se, kako je objasnila, osiguralo da se diplomci, budući stručnjaci i radna snaga uspješno prilagode digitalnom dobu.

Poseban naglasak na konferenciji stavljen je na promjene koje su nastale kao posledica pandemije, koja je pitanje digitizacije i dogitalne transformacije stavila visoko na listu prioriteta, ne samo u zemljama obuhvaćenim projektom, već i čitavom svijetu.

Konferencija je kroz dva bloka prezentacija obuhvatila pitanja digitizacije u obrazovanju i digitalnog unapređenja inovacija.

PKCG je na konferenciji predstavila projekat CBC Interreg Italija – Albanija – Crna Gora (PHASE).

„Kao nastavak projektnih aktivnosti, tokom trajanja Konferencije o ekonomiji održane prošle sedmice, realizovane su aktivnosti usmjerene na promociju DigNest projekta. Zainteresovani učesnici, njih oko 300, imali su priliku da razgovaraju sa koordinatorima, kao i crnogorskim i partnerima EU koji implementiraju taj projekat“, saopšteno je iz PKCG.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije