fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNaredne sedmice o mogućnostima zaposlenja u Sloveniji

Naredne sedmice o mogućnostima zaposlenja u Sloveniji

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Slovenački Zavod za zapošljavanje i Ambasada Slovenije organizovaće naredne sedmice događaje u Podgorici i Nikšiću na temu zapošljavanja i života i rada u toj zemlji.

Događaji pod nazivom Život i rad u Sloveniji biće organizovani u utorak u hotelu Hilton u Podgorici i u srijedu u Sportskom centru u Nikšiću, sa početkom u deset sati.

Događaji se, kako je saopšteno, organizuju usljed velike potražnje poslodavaca i potreba slovenačkog tržišta rada.

Na događajima će učestvovati više od 20 uglednih slovenačkih poslodavaca iz cijele Slovenije, koji nude dobre i podsticajne uslove za rad i život i koji zajedno zapošljavaju više od 12 hiljada radnika.

“Većina kompanija koje će se predstaviti posluje u oblasti zdravstva i socijalne zaštite, transporta i skladištenja, ali i ugostiteljstva, prerađivačke industrije, građevinarstva, trgovine, snabdijevanja vodom, upravljanja otpadom i drugim oblastima”, dodaje se u saopštenju.

Poslodavci koji će učestvovati na događajima u Crnoj Gori će naročito biti zainteresovani za one koji su u potrazi za poslom u zdravstvu, njezi i socijalnoj zaštiti, ali i za profilima kao što su vozači kamiona i autobusa, skladištari, kuvari, konobari i ostali radnici u ugostiteljstvu i turizmu, proizvodnji, te različitim građevinskim profilima radnika, serviserima, održavaocima i drugim srodnim oblastima.

Planirani događaji imaju višestruku namjenu.

Prvenstveno su prilika za predstavljanje aktuelnih potreba renomiranih slovenačkih poslodavaca, koji se suočavaju sa značajnim manjkom kadra.

Događaji su i prilika za prezentovanje potreba u oblastima neophodnim za izvođenje sanacionih radova nakon katastrofalnih poplava i klizišta u Sloveniji koje su se desile prošle godine i u kojima se strani radnici mogu zaposliti po bržem postupku.

Na događajima će se pružiti vjerodostojne informacije o životnim i radnim uslovima u Sloveniji, sa ciljem da se radnicima koji razmatraju preseljenje u ovu zemlju pruži adekvatna zaštita.

Slovenački Zavod za zapošljavanje će svim zainteresovanim na ovim događajima omogućiti individualno karijerno savjetovanje.

Takođe, posebna predavanja o životu i radu u Sloveniji biće održana u 12 sati i 15 sati.

“Ovom prilikom, posjetioci će moći da dobiju sveobuhvatne informacije vezane za obrazovni sistem, priznavanje inostranih obrazovnih isprava i stručnih kvalifikacija, obezbjeđivanje stambenih uslova i druga pitanja”, zaključuje se u saopštenju.

Više informacija zainteresovani mogu dobiti na veb stranici https://zivotiradusloveniji.me.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...