fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNaredne sedmice moguće potpisivanje ugovora u vezi sa smanjenjem duga Instituta

Naredne sedmice moguće potpisivanje ugovora u vezi sa smanjenjem duga Instituta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministar finansija, Aleksandar Damjanović, najavio je da bi naredne sedmice mogao biti potpisan ugovor kojim bi se dug Instituta “Simo Milošević” smanjio 30 odsto.

Vlada je danas na sjednici razmatrala Informaciju o nacrtu ugovora o načinu izmirenja dijela međusobnih obaveza između Agencije za osiguranje depozita Srbije i Jugobanke u stečaju i države Crne Gore, odnosno Ministarstva finansija.

“Na taj način će se umanjiti dug Instituta 30 odsto, koji sada iznosi oko 30 miliona EUR. Dajemo konkretan doprinos početku rješavanja problematičnog stanja u Institutu, koji je ova Vlada naslijedila od svojih brojnih prethodnika”, rekao je Damjanović na sjednici Vlade.

Premijer Dritan Abazović je poručio radnicima Instituta da im je Vlada najveći prijatelj u ostvarivanju prava i u pokušaju zaštite preduzeća, a samim tim i zdravstvenog turizma.

Ministarstvo finansija je početkom septembra potpisalo Protokol o saradnji sa Agencijom za osiguranje depozita, u funkciji stečajnog upravnika nad Jugobankom u stečaju, kojim se regulišu odnosi u vezi sa dugovanjem Instituta prema toj banci i pokretanje postupka izvršenja.

Reč je o višedecenijskom sporu, koji su u prethodnom periodu u više navrata pokušali da riješe ministri finansija Crne Gore i Srbije, što je i rezultiralo najavom potpisivanja ugovora.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije