NaslovnicaMINA BusinessNagradili najbolje radove

Nagradili najbolje radove

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Centralna banka Crne Gore (CBCG) uručila je danas Godišnju nagradu vrhovne monetarne institucije i nagradila najbolje radove stigle na konkurs objavljen krajem januara.

Iz CBCG je saopšteno da je nagradu, koja se dodjeljuje povodom Dana CBCG koji se obilježava danas, uručio viceguverner Miodrag Radonjić.

On je kazao da je CBCG posvećena razvoju naučne misli i da takvim i sličnim akcijama želi da pošalje poruku da je znanje najvredniji resurs.

Odlukom stručne komisije, u kategoriji za najbolji diplomski rad, nagradu su ravnopravno podijelile Ivana Tošković za rad na temu Ocjena kredibiliteta monetarne politike u režimu valutnog odbora i Zorana Zeković za rad Bankarsko tržište u Crnoj Gori: mikroekonomski pristup.

Nagrada za najbolji doktorski rad dodijeljena je Bojani Femić Radosavović za rad na temu Uticaj novih medija na lojalnost potrošača u uslugama na primjeru bankarskog sektora u Crnoj Gori.

„Odlukom Komisije, nagrada za najbolji magistarski rad ove godine nije dodiljena, jer jedini prispjeli rad nije iz oblasti koja je bila predviđena konkursom“, rekli su iz CBCG.

Godišnja nagrada CBCG je ustanovljena 2007. godine s ciljem stimulisanja razvoja naučne misli i afirmacije stručnog kadra u Crnoj Gori.

Sastoji se od plakete i novčanog iznosa od dvije hiljade EUR za najbolji diplomski, tri hiljade EUR za najbolji magistarski i četiri hiljade EUR za najbolji doktorski rad.

Najčitanije

Ivan Vujović SDP

Vujović demantovao Abazovića

Podgorica, (MINA) - Generalni sekretar Socijaldemokratske partije (SDP) Ivan Vujović demantovao je izjavu premijera...