fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNa manifestaciji oko 40 izlagača

Na manifestaciji oko 40 izlagača

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Na manifestaciji Podgorički dani meda, koja je počela na Trgu nezavisnosti, prisutno je oko 40 izlagača koji će ponuditi med i ostale pčelinje proizvode vrhunskog kvaliteta građanima.

Manifestaciju, koja će trajati do nedjelje, uspješno organizuje Udruženje pčelara Podgorice, zajedno sa Savezom pčelarskih organizacija, uz poštovanje svih mjera propisanih od nadležnih institucija.

Iz Udruženja pčelara Podgorice su kazali da za cilj imaju popularizaciju pčelarstva u Crnoj Gori, kao i promovisanje meda i ostalih pčelinjih proizvoda, prenosi Mediabiro.

Predsjednik Udruženja pčelara, Mirko Šćepanović, kazao je da svaku njihovu aktivnost nesebično podržava Sekretarijat za preduzetništvo Glavnog grada.

“Ova manifestacija nije samo događaj našeg udruženja, ona pripada svim udruženjima u Crnoj Gori, pa i šire. Mi kroz sve naše aktivnosti, težimo da promovišemo pčelarstvo, kao i zdravu hranu. Na ovoj izložbi biće prisutno oko 40 izlagača, kako pčelara tako i proizvođača pčelarske opreme kao i autora stručne literature iz oblasti pčelarstva”, rekao je Šćepanović.

On je kazao da su se kao organizatori trudili da na sajmu budu prisutni poznati pčelari iz Crne Gore kao i okruženja koji će ponuditi med i ostale pčelinje proizvode vrhunskog kvaliteta našim građanima.

Manifestaciji je prisustvovao i državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Nebojša Veličković, koji je kazao da je ova godina bila izuzetno teška za pčelare.

“Ova godina je bila teška za sve pčelarske organizacije, sa stanovišta klimatskih prilika, i koliko smo imali loše rezultate. Mi iz Ministarstava poljoprivrede imali smo razumjevanja za ovu situaciju, te smo kreirali brojne mjere kojima smo podržali sektor pčelarstva”, rekao je Veličković.

Mnogobrojni izlagači na manifestaciji kazali su da se na štandovima mogu naći samo najkvalitetniji proizvodi od meda sa naših područja koje preporučuju, kako su kazali, posebno u danima pandemije.

Podgoričke dane meda upotpunila je i pjesme Branke Zečević, pa su mnogobrojni posjetioci bili u prilici da uzivaju u degustaciji mednih proizvoda, uz zvuke tradicionalne muzike.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Đinović sjutra na ringu

Podgorica, (MINA) - Crnogorska bokserska reprezentacija sjutra će početi takmičenje na seniorskom prvenstvu Evrope...