fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNa berzi oprez uoči odluka i procjena Feda

Na berzi oprez uoči odluka i procjena Feda

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) – Berzanski indeksi na Wall Streetu su u utorak blago pali, jer su ulagači oprezni uoči odluka zvaničnika američke centralne banke o kamatnim stopama i njihovih procjena o daljnjim kretanjima u ekonomiji.

Dow Jones oslabio je 0,31 odsto na 34.517 bodova, dok je S&P 500 skliznuo 0,22 odsto na 4.443 boda, a Nasdaq indeks 0,23 odsto na 13.678 bodova, prenosi Hrportfolio.

Ulagači nijesu bili skloni rizičnijim investicijama jer je u utorak počela dvodnevna sjednica Feda, a danas će biti objavljena odluka o kamatnim stopama.

S obzirom na to da se inflacija postupno usporava, na tržištu se smatra da Fed na ovoj sjednici neće dodatno povećati kamate.

Danas će Fed objaviti i nove kvartalne projekcije o kretanjima u ekonomiji, kao i procjene o kamatnim stopama. Ulagači se nadaju da će projekcije pokazati da bi kamate iduće godine mogle biti znatno smanjene.

S nestrpljenjem se čeka i šta će na konferenciji za medije nakon sjenice kazati predsjednik Feda Jerome Powell.

I na evropskim berzama u utorak se trgovalo oprezno. Londonski FTSE indeks ojačao je 0,09 odsto na 7.660 bodova, a pariski CAC 0,08 odsto, na 7.282 boda. Frankfurtski DAX skliznuo je 0,4 odsto na 15.664 boda.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Korać i dalje na vrhu

Podgorica, (MINA) – Napadač Jedinstvo France, Žarko Korać, sa 17 postignutih golova zauzima prvo...