fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMujović dogovorio sa EPCG da nema povećanja cijena struje

Mujović dogovorio sa EPCG da nema povećanja cijena struje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Elektroprivreda (EPCG) će, angažovanjem ministra energetike i rudarstva, Saše Mujovića, obezbijediti popust za sve potrošače, kako bi se neutralisao uticaj povećanja iznosa računa za krajnje kupce, na osnovu zahtjeva Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS).

“Popust za sve kategorije redovnih platiša je dogovoren, na predlog Mujovića, sa predstavnicima EPCG, i važiće do 31. marta naredne godine, kada će se nastaviti za sve potrošače iz kategorije do 500 kilovati (kW), u šta spada najveći dio potrošača u Crnoj Gori”, rekli su iz Ministarstva.

Na taj način, Mijović je, kako su naveli, anulirao povećanje računa potrošačima po osnovu regulatorno dozvoljenog prihoda CEDIS-a, od 5,63 odsto, koji im je odobrio regulator.

“Građani sada neće osjetiti to povećanje, zahvaljujući angažovanju Mujovića koji je naišao na razumijevanje EPCG”, dodali su iz Ministarstva.

Iz tog Vladinog resora su podsjetili da je Mujović najavio da će preduzeti konkretne mjere kako bi sa rukovodstvom EPCG našao optimalan model zaštite potrošača i njihovog kućnog budžeta i da je ova odluka rezultat dobre saradnje i razumijevanja između resora energetike i najvećeg energetskig subjekta u drzavi.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Očekuju interesovanje renomiranih svjetskih kompanija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Na pretkvalifikacioni tender za dionicu auto-puta Mateševo - Andrijevica očekuje se...

Indeksi porasli