fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMugoša: Standard značajnog broja građana lošiji nego prije godinu

Mugoša: Standard značajnog broja građana lošiji nego prije godinu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Standard značajnog broja građana danas je slabiji nego prije godinu, jer je rast cijena namirnica i goriva veći nego rast plata, saopštio je poslanik Socijaldemokrata (SD), Boris Mugoša.

On je kazao da je cijena hljeba sada veća 30 odsto nego u januaru prošle godine, ulja 40 odsto, brašna 50 odsto, a goriva oko 40 odsto.

“Ono o čemu sam mnogo puta pričao. Standard značajnog broja građana je danas slabiji nego prije godinu dana, jer je rast cijena namirnica i goriva veći nego rast plata. Nažalost, sve do kraja prošle godine nije bilo želje da se bilo što uradi povodom korigovanja cijena”, naveo je Mugoša na svom Twitter nalogu.

On je kazao da je kod penzionera situacija veoma problematična, jer su njima penzije simbolično povećanje a cijene su drastično porasle.

Mugoša, koji je potpredsjednik SD-a, ističe da je više puta dobronamjerno sugerisao da se na bazi uporednih iskustava preduzmu mjere i predlagao konkretna rješenja. Međutim, Mugoša navodi da je kontraargument uvijek “a što to nijeste radili dok ste bili u vlasti”.

“Prvo, neki od nas jesu predlagali i sugerisali i prethodnoj vlasti, ali to sad nije važno. Mnogo je važnije da građani kad slušaju takve (kvazi)argumente političara, samo razmisle koliko sad mogu da kupe za platu u odnosu na godinu prije, jer se ne živi od manipulacija političara i njihove demagogije”, zaključio je Mugoša.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije