fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMorsko dobro apelovalo da se kupališta stave u funkciju

Morsko dobro apelovalo da se kupališta stave u funkciju

Budva, (MINA-BUSINESS) – Javno preduzeće Morsko dobro apelovalo je ponovo na zakupce da stave kupališta u funkciju, s obzirom da su, shodno ugovoru o korišćenju morskog dobra, bili dužni da to urade do 1. maja.

Pomoćnica direktora Morskog dobra, Iva Franeta, kazala je da su oni uzeli u obzir loše vremenske uslove tokom aprila, kao i tešku epidemiološku i finanansijsku situaciju, zbog čega je rok produžen do kraja maja.

“Još jednom pozivamo zakupce plaža da stave kupališta u funkciju, time što će postaviti plažni mobilijar, na propisan način vidno obilježiti ograđivanje vodene strane kupališta postavljanjem povezanih bova, bove, obezbijediti redovno održavanje čistoće, pripremiti objekte i organizovati spasilačke službe”, rekla je Franeta Mediabirou.

Ona je, u skladu sa protokolom Ministarstva zdravlja, pozvala sve korisnike da se pridržavaju jasno propisanih mjera u cilju suzbijanja pandemije koronavirusa, kako bi realizovali uspješnu turističku sezonu.

“Trudimo se da pružimo podršku svim zakupcima, imajući u vidu okolnosti koje smo naveli. Ukoliko zakupci ne stave kupališta u funkciju do određenog roka, smtraće se da su izvršili težu povredu ugovorenih obaveza, nakon čega slijedi opomena pred raskid ugovora”, objasnila je Franeta.

Morsko dobro je pozvalo građane da prijavljuju nepravilnosti koje se nalaze u zoni morskog dobra, putem zvanične Instangram stranice mosrkodobro.official i putem zvaničnog e-maila Javnog preduzeća za upravljanjem morskim dobrom Crne Gore.

Najčitanije

Belgija bolja od Rumunije

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Belgije pobijedili su večeras u Kelnu selekciju Rumunije 2:0, u...