fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMKI apliciralo za rekonstrukciju pruge Bar-Golubovci

MKI apliciralo za rekonstrukciju pruge Bar-Golubovci

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo kapitalnih investicija podnijelo je danas aplikaciju prema Evropskoj komisiji (EK) da se kroz mehanizam Investicionog okvira za Zapadni Balkan dodijele bespovratna sredstva u iznosu od 112,6 miliona EUR za dionicu pruge Bar-Golubovci duge oko 39,6 kilometra.

Ukoliko se ova zahtijevana sredstva odobre, to bi bio pojedinačno najveći iznos granta koji je Crnoj Gori ikada dodijeljen.

“Ovom aplikacijom još jednom potvrđujemo ono što je u prethodnom periodu i bilo istaknuto, a to je da se ulažu maksimalni napori Ministarstva kapitalnih investicija za unapređenje saobraćajne infrastrukture i povlačenje sredstava iz dostupnih EU fondova”, navodi se u saopštenju.

Podnošenje aplikacije, kako se dodaje, rezultat je i odlične saradnje koju Ministarstvo ima sa vodećim međunarodnim finansijskim institucijama, sa kojima je u proteklom periodu intenzivirana komunikacija i definisan određeni plan za naredni period, u susret novim inicijativama od EK.

“Aplikacija predstavlja nastavak aktivnosti Ministarstva za podsticanje koridorskog razvoja od Bara preko granice sa Srbijom do Beograda i dalje mreže Trans-evopskih koridora, kako bi se Crna Gora bar djelimično repozicionirala na saobraćajnom tržištu i postala atraktivnja za saobraćajne tokove”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije